Mainos

Ole aina oma itsesi. Paitsi, jos voit olla Batman, ole Batman. Legendaarinen nettiläppä on LEGO Batman -elokuvan slogan.

Lasten suosikkipalikat ovat nyt myös aikuisten suosikkipalikkoja, sillä lukuisat Lego-pelit, onnistunut LEGO Elokuva ja uusi LEGO Batman Elokuva ovat tuoneet tuttuihin juttuihin uutta potkua oikeasti toimivan huumorin kera. LEGO Batman on lähes täydellinen viihde- ja supersankarielokuva, mutta ei kaikkien mielestä. Batmania fanittamattomat eivät lämpene.

LEGO Batman näyttää Lepakkomiehestä toisen puolen. Narsistisen ja itsekkään. Sankari viettää vapaa-aikansa yksin ja nauttii Bat-brändinsä tuomista eduista. Jokeri on pahoillaan Batmanin kylmyydestä ja päättää haalia kaikki popkulttuurin pahimmat elokuvahirviöt Teräsmiehen universumin vankilasta. Batman joutuu luopumaan itsekkyydestääm ja avaamaan sydäntään kukistaakseen pahuuden.

Mainos

Kuten sanottu, LEGO Batman Elokuva -elokuva on lähes täydellinen. Se herkuttelee kaikilla niillä ajatuksilla, joita jokainen Bat-fani on elämänsä aikana ehtinyt pohtia. Se tuo mukanaan hurttia läppää ja sekoittaa jopa aiemmat Batman-elokuvat soosiinsa. Allekirjoittanut rakastui LEGO Batman -leffaan, mutta puolisoni ei.

Katsoin elokuvan vaimoni kanssa, joka ei fanita supersankareita, ei tunne hahmoja (vaikka on nähnyt kaikki Batman-elokuvat), eikä tykkää LEGO-animaatioista. Hänen mielestään elokuva oli pitkästyttävä ja lopetti legendakriitikko Tapani Maskulan ajatuksen perusteella elokuvan katsomisen kuuden ensimmäisen minuutin jälkeen. Huumori ei iskenyt, eikä sisäpiirivitsit auenneet. Tämä on ymmärrettävää, sillä suurin osa leffan vitseistä perustuu Batman-universumin ja DC-universumin hahmoihin ja tapahtumiin. Mikäli näistä ei ole perillä, on selvää, että LEGO Batman Elokuva saattaa tuntua pökäleeltä. Elokuvalle pitäisi kuitenkin antaa mahdollisuus.

4K UHD -versio elokuvasta on kenties tähän asti katsomistani 4K-leffoista häikäisevin. Sen värimaailma on muhkea, mutta yksityiskohtien määrä vieläkin muhkeampi. Koska videokuvan toteuttamiseen ei ole käytetty oikeita kameroita, on jokainen pikseli oikeasti käytössä. Elokuva on niin pullollaan yksityiskohtia, että jokaista freimiä voisi katsoa pysäytyskuvana useamman minuutin ajan. Poimin yhden esimerkin Respawnin Instaan, joka ei luonnollisesti tarjoa tv:stä valokuvattuna autenttista elämystä, mutta antaa osviittaa.

@legobatmanmovie has some tiny, tiny #details 😮

Henkilön Respawn.fi (@respawnfi) jakama julkaisu

Batman-faneille ja supersankarifiilistelijöille LEGO Batman on kuitenkin loistava viihdehetki. Se on ehdottomasti ajankäytön arvoinen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Lego Batman Elokuva
Edellinen artikkeliDisney rakentaa Star Wars -huvipuiston – tässä ensimmäinen silmäys
Seuraava artikkeliUltra Street Fighter II: The Final Challengers -arvostelu (Nintendo Switch)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
the-lego-batman-movie-arvostelu-4k-uhd-blu-rayBatman-faneille ja supersankarifiilistelijöille LEGO Batman on kuitenkin loistava viihdehetki. Se on ehdottomasti ajankäytön arvoinen.