Mainos
Kreisin hauska Lego Elokuva -elokuva nauratti ja ihastuttu visuaalisella ilmeellään vuonna 2014. Nyt Phil Lord ja Christopher Miller palaavat saman teeman ääreen jatko-osan parissa, joka onnistuu kaikessa muussa paitsi tarinassaan.

Kutsun Lego Elokuva 2 -elokuvaa tästä eteenpäin sen alkuperäisellä nimellä The Lego Movie 2, koska elokuvan nimessä on elokuva-sana ja sen toitottaminen ylenpalttisesti saa sekä kirjoittajan että lukijan vittuuntumaan. Noh, mennäänpä siis asiaan.

The Lego Movie 2 jatkaa ensimmäisen leffan tarinaa siitä, mihin jäätiin. Maailma on tuhoutunut eikä uudelleenrakentaminen tule kuuloonkaan pahojen Duplojen tehdessä jatkuvaa tuhoa Lego System -palikoiden maailmassa. Mad Max -leffoista tutut miljööt ja ajoneuvot saavat Emmetin kaipailemaan entistä, iloista maailmaa. Kun paha tyranni kaappaa sankarimme toiseen ulottuvuuteen, alkaa suunnaton kilpajuoksu valloitusta vastaan, typerien sattumusten kera.

Mainos

Kaksi tasoa, jotka hylkivät toisiaan

The Lego Movie 2 -elokuvan tarina ei jaksa kiinnostaa. Ei ainakaan kun sen katsoo suoraviivaisesti aivot narikassa. The Lego Movie 2:ssa on kuitenkin myös toinen tarinallinen taso. Se kertoo sisarusten välisestä arjesta. Se kertoo siitä, miten koko maailma järisee kun sisko ja veli ottavat yhteen, eivätkä pysty leikkimään samoilla leluilla. Kun loppua kohden sisarusten välit taas lämpenevät, on se maagisinta ihanuutta ikinä – ainakin vanhempien mielestä.

Ja tämä kerrontatapa onkin The Lego Movie 2:n vahvuus ja heikkous. Kaksi tarinaa kietoutuvat yhteen, mutta ne työntävät toisensa myös pois siitä lusikasta, jota elokuvan katsoja ostaa. Lapset haluavat hyvän toimintaseikkailun hassuilla twisteillä. Aikuiset kenties sitä samaa aikuisille suunnatun komedian myötä. Nyt elokuvaan on yritetty ympätä vanhemmille suunnattu Disney-taso siinä täysin onnistumatta.

Elokuva onnistuu kuitenkin huumorissa. Leffan aikuisille suunnatut läpät toimivat niin suoraviivaisina kuin ”tietäjät tietää” -läppinä erinomaisesti.

Teknisesti mestariteoksellinen

Kaikesta huolimatta elokuvan visuaalinen ulkoasu on huikean hieno. 12 kuvaa sekunnissa sekoilevat hahmot ja 24 kuvaa sekunnissa liikkuvat taustat ovat maukas yhdistelmä. 4K UHD -levllä leffa pääsee todella oikeuksiinsa. Myös äänien saralla luvassa on karkkia. Dolby Atmos paukuttaa subbareita ja heiluttaa ääntä elämyksellisesti ympäri kotiteatteria.

Mukana tulevalla Blu-ray-levyllä nähdään jälleen kaikki ekstrat. Bunuksia ei ole paljon. Muutama poistettu kohtaus, kaksi- ja kymmenminuuttiset näin tehtiin koosteet ja musiikkivideo eivät lämmitä samalla tavalla kuin vaikkapa elokuvan visuaaliseen tekemiseen panostava koostevideo olisi yksistään lämmitellyt. Nyt ekstroista jää ekstraton maku.

The Lego Movie 2 on keskinkertainen jatko-osa, joka näyttää ja kuulostaa maagisen hienolta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Lego Movie 2 - The Second Part
Edellinen artikkeliUbisoft jälleen yhteen HitRecordin kanssa – indiebändit saavat mahdollisuuden esiintyä Watch Dogs Legion -pelissä
Seuraava artikkeliWreckfest saapuu PS4:lle ja Xbox Onelle – miltä peli näyttää ja tuntuu?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
the-lego-movie-2-the-second-part-arvostelu-4k-uhd-blu-ray-tasoi-tasoi-tasoi-aikuisille-ja-lapsilleThe Lego Movie 2 on keskinkertainen jatko-osa, joka näyttää ja kuulostaa maagisen hienolta.