Mainos
Warner Bros. ja LEGO-lelujätti lyövät jälleen hynttyynsä yhteen niin viihteellisesti kuin kaupallisesti. Ja mikäpäs siinä! Hyvä viihde kulkee aina käsi kädessä menestyvän kaupallisuuden kanssa.

The LEGO NINJAGO Movie perustuu LEGO System -palikoiden NINJAGO-lahkoon, jonka tarinassa seurataan lukionuorten edesottamuksia Ninjagon kaupunkia uhkaavien vaarojen ehkäisytoimenpiteistä salaisina ninjoina. Ninjagon kaupunkia uhkaava suurin vaara on paha, nelikätinen Garmadon. Nuoret ninjat taistelevat Garmadonia vastaan Power Rangers– ja Myrskylinnut-henkisellä otteella, mutta kuinka lopulta käykään, sillä Garmadon on ninjajoukon kärkimiehen biologinen isä?

Lego Ninjago Elokuva -elokuva lainailee hyvin paljon edellämainituilta nuortensarjoilta, Myrskylinnuilta ja Power Rangersilla. Tämä ei luonnollisestikaan ole huono asia, sillä uudet sukupolvet tuskin muistavat näitä historiamme helmiä. Hyviä ideoita sopii kierrättää, kunhan se tehdään hyvin.

Mainos

Harmillisesti Lego Ninjago Elokuva -leffan tarina ei ole huippuhyvä. Se on ihan hauska, mutta aivan liian ennalta-arvattava ja yllätyksetön. Koko ajan tapahtuu, mutta tarinan eteneminen on kömpelöä. Toimintakohtauksilla pitkitetään elokuvan tyhjyyttä jopa 1 h 40 min pitkäksi, kuin kertomusta olisi todellisuudessa vain noin tunniksi.

Visuaalisuus hivelee silmiä

Teknisesti Lego Ninjago Elokuva on uskomaton. Kaikki Lego-palikoiden pienen pienet yksityiskohdat on mallinnettu mukaan, kuten myös kahdessa edellisessä Lego-elokuvassa. Visuaalisuutta voi vain hämmästellä leuka auki. Kaiken kruunaa 4K-Blu-ray:n käsittämättömät yksityiskohdat ja HDR-värit.

Ääniraidaksi voi valita tavallisen 5.1-äänen joko englanniksi tai suomeksi, mutta se todellinen ääniorgasmi saavutetaan Dolby Atmos 7.1 -ääniraidalla, joka kaiuttaa äänen myös kuulijan ylä- ja alapuolelle. Subbarit kaakkoon, nyt irtoavat ikkunat! Tekninen laatu on täydellinen.

4K-paketin ekstrat on sijoiteltu mukana tulevalle Blu-ray-versiolle. Ekstroja löytyy minielokuvien, musiikkivideoiden ja tv-sarjan tiiserin verran. Ihan kivasti.