Mainos
The Meg yrittää olla uusi Tappaja-hai – Jurassic Parkin ja Godzillan yhdistelmällään, mutta kaataa koko sangollisen onkimatoja veneestä veteen.

The Meg on amerikkalaistuotanto, jonka budjetista leijonanosan ovat maksaneet kiinalaiset. Miksi? Koska amerikkalaisten elokuvien sulot avautuivat vasta muutama vuosi sitten kiinalaisille ja nyt he haluavat olla täysillä mukana tekemässä maailman cooleimpia elokuvia.

Hostel- ja Knock, Knock -elokuvien ohjaajan, Eli Rothin piti alunperin ohjata 150 miljoonan dollarin budjetilla tehtävä haikauhu. Roth halusi tehdä elokuvasta verisen, väkivaltaisen ja pelottavan. Kiinalaistuottajat eivät kuitenkaan lämmenneet idealle, joten ohjaaja korvattiin ensi kertaa genren parissa työskentelevällä National Treasure -ohjaaja Jon Turteltaubilla. Turteltaubin ote näkyy elokuvassa seikkailumaisena, mutta kauhua ja pelottavia tilanteita on aivan turha odottaa. Tämä meripiina on kauhuelokuvaksi varsin laiska lahna.

Mainos

Statham vs. kala

Elokuvan tarinassa Jason Statham esittää Joonas-nimistä toimintasakaria, jonka tehtäväksi tulee pelastaa Mariaanien hautaan jumiin jäänyt sukellusvene. Mariaanien haudassa asustelee kuitenkin esihistorialinnen jättiläishai, jota elokuvassa kutsutaan alkuperäiskirjan tavoin Megalodoniksi, eli Megiksi. Hai nousee sukellusveneiden vanavedessä meren pintaan, ja uhkaa heteken kuluttua maailman tiheimmin asuttua paratiisia Thaimassa. Tutkijoilla ja Stathamilla on haaste; jättääkö kala eloon tutkimuksia varten vaiko onkiako se dynamiitilla ihmiskunnan pelastamiseksi?

The Meg yrittää olla pelottava kauhuteos Renny Harlinin Deep Blue Sean tavoin. Elokuva kuitenkin epäonnistuu radikaalisti. Elokuvan tarina kyllä kiinnostaa, sillä katsoja odottaa saavansa jotain vastinetta rahalleen, edes jossain vaiheessa leffaa. Elokuva ei kuitenkaan etene kunnollisiin kliimakseihin, vaan pysyy kohtalaisen laimeana pannukakkuna koko kestonsa ajan. Tarina loppuu typerästi, eikä katsoja saa kunnollista kauhuorgasmia, vaikka sellaista pyritäänkin nostamaan aivan alusta saakka.

Blu-ray-versioon on tungettu pari making of -koostetta, joista selviää vain pintaraapaisu elokuvan tuotannon käänteistä ja kalan kehittämisestä pelottavaksi valkokangasmonsteriksi.

Hottis vai floppi?

The Meg on hyvästä potentiaalistaan hurja pettymys, joka jää roimasti Tappaja-hain ja Deep Blue Sean jalkoihin. Jopa Jurassic Parkit, -Worldit ja Godzilla päihittävät The Megin mennen tullen.

Mainos