Mainos
Kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä jää loukkuun Kalliovuorten huipulle. The Mountain Between Us on palkittujen tähtien aito draamaseikkailu, jossa erikoistehosteilla ei ole sijaa.

The Mountain Between Us, Vuori välissämme on Charles Martinin kirjaan perustuva tarina kahdesta henkilöstä, joiden on päästävä lentojen peruuntumisesta huolimatta mahdollisimman nopeasti määränpäähänsä. Toinen on lääkäri, jonka potilas odottaa Lontoossa. Toinen toimittaja, jonka häät ovat seuraavana päivänä. He onnistuvat järkkäämään paikallisen pikkukonepilotin viemään heidät jatkolennon kentälle, mutta sairaskohtauksen seurauksena kolmikko ajautuu Kalliovuorten huipulle jääden nalkkiin hyytäviin olosuhteisiin.

Mainos

The Mountain Between Us on israelilaisohjaaja Hany Abu-Assadin elokuva, joka noudattelee aitoa vanhan liiton periaatetta; kaikki kuvataan oikeasti ja greenscreen-paskeet jätetään Avengersille. Näin ollen, kuvausryhmä on oikeasti matkustanut vuoristoon ääriolosuhteisiin toteuttaamaan taidetta, jossa katsojakin pääsee aidosti mukaan seikkailuun.

Hany Abu-Assad on onnistunut elokuvassa. Seikkailuelokuvana alkava, sitten selviytymistaiston kautta romanssiksi muodostuva leffa kantaa tarinansa ylpeydellä. Sen vaihtelevat käänteet pitävät tiukasti otteessaan. Viipyilevän ensikolmanneksen jälkeen huomaa olevansa kuin salamana aivan lopussa. Niin tuikasti tarina etenee.

Autenttisuus tuo uskottavuutta

Aidot vuoristot tuovat uskottavuutta, eikä lavasteissakaan ole säästelty. Oikea viherosasto on hoitanut kasveista koostuneet lavasteratkaisut, jolloin autenttisuus on aivan eri tasolla kuin digitaalisesti generoiduissa oletuselokuvissa.

Palkitut Kate Winslet ja Idris Elba ovat rooleissaan vaikuttavia. Leffan lopussa katsoja huomaa oikeasti ajattelevan kuten päähenkilöt ja samaistuvansa hahmoihin ja näiden tunteisiin. Draaman voi kerrankin sanoa toimivan huikeasti.

Blu-ray on teknisesti virheetön. Lisukkeina on peruskattaus making of -koosteita ja poistettuja kohtauksia. Etenkin making of on suunnattoman kiehtovaa katseltavaa leffan jälkkäriksi.