Mainos
Clint Eastwood käy kohta 90 ikävuotta, mutta mies painaa silti edelleen hyvällä sykkeellä valokangasviihdettä. The Mule kertoo papparaisesta, joka ajautuu vahingossa huumekuriiriksi.

Clint Eastwood on sekä ohjannut että tuottanut The Mule -elokuvan. Hän toki on myös itse pääroolissa, sillä 88-vuotias on vasta elämänsä alussa ja -vireessä… eikö?

The Mule on Road Movie, jossa matkataan osavaltioiden halki ja kuljetetaan aineita meksikolaisilta yhdysvaltain viihdekäyttäjäkansalaisille. Ennen kaikkea, elokuva on tosi tarinaan perustuva kertomus miehestä, joka on antanut koko elämänsä uralleen sivuuttaakseen perhe-elämänsä ja on nyt keinolla millä hyvänsä ottamassa menetetyt vuodet takaisin. Onnistuuko hän, kas siinä arvoitus.

Mainos

Taattua Eastwoodia

The Mule on viihdyttävä leffa. Se on taattua Eastwood-laatua tarinansa ja tarinankerrontansa osalta. Elokuvan rytmitys on loistava, sillä juuri kun edellinen kohtaus alkaa unettaa, siirrytään muualle ja taas jaksaa. Elokuva rakentuu useamman näkökulman ympärille, joka lisää dynamiikkaa ja kiinnostusta kohtalaisen pieneen tarinaan.

Eastwood itse on jälleen kerran hyvässä roolissa hyvänä näyttelijänä. Eastwood laukoo suodattamatonta läppää niin ystävilleen, vaimolleen kuin eri rotuisillekin hahmoille. Easwoodin kuittailut ovat leffan parasta oheisantia. Myös muut näyttelijät ovat kovaa luokkaa. Monet Hollywoodin trendaavat miestähdet ovat mukana pienemmässä tai suuremmassa sivuroolissa. Heitä ei kumma kyllä ole hehkutettu liikaa leffan promomateriaaleissa ja hyvä niin!

Elokuvan ekstroista löytyy ainoastaan näin tehtiin -kooste, jossa käydään Eastwoodin haperoa ohjaajaolemusta läpi ja saadaan siinä sivussa kurkata kulisseihin. Toinen ekstroista on musiikkivideo, jonka katsomiseen en ollut henkisesti valmis.

Onko leffa aikasi arvoinen?

Lyhyesti vastattuna, kyllä on. The Mule on hauska, mutta myös realistinen elokuva absurdista tilanteesta, joka toimii kaikilla näkökulmillaan ja roisilla vittuiluhuumorillaan vaikkapa viikonloppuviihteenä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Mule
Edellinen artikkeliTrust GXT 865 Asta -arvostelu – Mekaanista näpyttelyä alle satasella
Seuraava artikkeliSwamp Thing hirvityttää uudella trailerillaan
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.