Mainos

Merirosvokapteeni (Hugh Grant) on merten kauhu ja kaikkien rosvojen rosvo – ainakin omasta ja miehistönsä mielestä. Niinpä hän joukkoineen purjehtii Blood Islandiin, jossa järjestetään jokavuotinen Vuoden merirosvokapteeni -kilpailu. Osallistumislomakkeen täytettyään paikalle saapuu myös kolme muuta merirosvokapteenia, joilla on huomattavasti näyttävämmät sisääntulot ja paremmat saaliit. Merirosvokapteeni huomaa olevansa vahvasti alakynnessä mutta päättää silti yrittää.
Ryöstettyään useita laivoja turhaan, törmään Merirosvokapteeni tiedelaivaan, jonka kapteeni kertoo Merirosvokapteenin lemmikin olevan 150 vuotta sitten sukupuuttoon kuollut dodo-lintu. Tiedekapu ehdottaa tiedekilpailua, jonka dodo-lintu varmasti voittaisi. Kilpailu järjestetään Lontoossa ja palkintona on mittavat rikkaudet. Niinpä Merirosvokapteeni kääntää purjeet ja joukkio matkaa vitoriaaliseen Lontooseen, jonka kuningatar vihaa merirosvoja.

Lomake

Wallace ja Gromit -animaatiot herättivät ihailua ja naurunpurskahduksia jo 1990-luvulla ja sama hyväksi havaittu animaatiotekniikka herättää ihailua vielä tänäkin päivänä. Nyt samaiseen teknologiaan on yhdistetty toimiva 3D-animaatio ja tämä kahdennettuna paljastaa lopputuloksen olevan kolmiulotteinen animaatio.

Mainos

Metallirungoista ja muovinpalasista kasatut merirosvot ovat kärsivällisyyden huipentuma ja lopputulos on todella näyttävää. Tästä syystä The Pirates! saa todella suurta arvostusta jo pelkästään visuaalisuutensa puolesta.

Viidakossa

Itse elokuvan juoni on hauska ja riittävän moniulotteinen, jotta sen seuraaminen ei käy missään vaiheessa tylsäksi. Elokuvan tarina ei ole pelkästään suunnattu lapsille, sillä aikuinen katsoja huomaa monta läppää, joita nappulat eivät ymmärrä. Huumoria riittää siis niin naperoille kuin varttuneimmillekin löntystäjille.

Alkuperäinen ääninäyttely on mahtavaa, joten jos lukutaitoista jälkikasvua löytyy perheestä, kannattaa The Pirates! katsoa ehdottomasti originaalina versiona.

Valepuku

Leffan BD-kiekolta löytyy mielenkiintoisia lisämateriaaleja elokuvan tuotannosta ja merirosvopelin. Paketin mukana tulee myös Little Big Planet -Pleikkaripeliin koodi, jolla säkkimiehen voi varustaa elokuvasta tutuilla merirosvoasuilla. Löytyypä samaisesta vihosta vielä linkki ohjelmistoonkin, jolla voi toteuttaa itse stopmotion-animaatioita!

KE

Mainos