Mainos

Indonesian poliisin erikoisjoukot saavat tehtäväkseen ojentaa nimeltämainitsemattoman suurkaupungin rikollisuuden kerralla, nitistämällä kerrostaloonsa linnoittautuneen rikollispomon. Lukuisia kertoja toisten rikollisjengien teloitusyritykset taloa ja sen johtajaa kohtaan ovat epäonnistuneet.
Kun keltanokkien täyttämä SWAT-tiimi saapuu talolle, onnistuu ensimmäisten kerrosten niputtaminen liiankin täydellisesti. Kun pikkiriikkinen virhearviointi tapahtuu kuudennessa kerroksessa, huomaavat erikoisjoukot pian olevan suuremmassa kusessa, mitä koskaan kuvittelivatkaan.

Poliisijohto

The Raid – Redemption on indonesialais-amerikkalainen toimintaleffa, joka on sytyttänyt monia kovan toiminnan ystäviä ympäri palloa. Myös kotimainen iltapäivälehti innostui niin että narautti viisi tähteä arvostelussaan, jotka nyt komistavat kotimaisen BD-pakkauksen kantta. Samaa linjaa puoltaa myös Episodin kriitikko. Mistä lie pojat tähtensä repineet, sillä x-teeveen kriitikko on eri linjoilla. Leffa on kyllä kovaa toimintaa sisältävä purskautus, mutta ei se nyt sentään aivan "vuosikymmenen paras", saati mikään "toimintaelokuvan merkkipaalu" ole.

Mainos

Käytävällä

Elokuva käynnistyy kiinnostavasti, mutta kun toimintaa on katsonut 40 minuuttia, alkaa kaiken olemaan jo nähnyt. Leffa looppaa sitä samaa mitä se on jo tuohon asti näyttänyt, eikä mitään uutta tapahdu lopuillakaan 40 minuutilla. Massiivinen lässähdys saa unen silmään ja kaukosäätimen kelausnappula houkuttelee aivan liikaa.

Koreografiat ovat toki lähitaistelukohtauksissa hienoja, mutta loppua kohden nekin pitenevät niin eeppisen pituisiksi, että sellaista ei vain jaksa katsoa tylsistymättä.

Tappelupukarit

Bonusraita on tyhjä, eli levyltä löytyy vain itse leffa. Siinä on toki maukkaat DTS-HD 7.1 äänet ja kunnon yksityiskohtainen kuva, mutta kyllä oikeasti melkoisesti parempiakin toimintaleffoja on tehty. Esim. Renny Harlinin 12 Rounds.

KE

Mainos