Mainos

 

Nick Pulovski (Clint Eastwood) on ikääntyvä kovanaamakyttä, jolta irtoaa nokkelia one-linereita tilanteessa kuin tilanteessa. Hänen menettäessään partnerinsa, tuupataan tilalle tiukasti ohjesääntöjä noudattava keltanokkapoliisi David Ackerman (Charlie Sheen). 

 

Mainos

Nick pistää Davidia alusta asti halvalla, mutta yhteisen autovarasjengirikosjahdin myötä alkaa David paljastumaan yllättävän kovaksi kytäksi. Jahti käykin varsin kiivaaksi ja mm. Los Angelesin motareista tulee yhtäkkiä romuralliratoja.

 

Autoja mälläillään Losin yössä

 

Tässä Clint Eastwoodin itsensä ohjaamassa ja tähdittämässä toimintaleffassa päästään nauttimaan roppakaupalla aitoa 90-luvun Hollywood-sikailua. Roisia huumoria riittää joka tilanteeseen ja kiinteää omaisuutta pistetään näyttävästi paskaksi. Ehjänä eivät säily varsinkaan autot, talot kuin lentokoneetkaan. Rahaa on siis poltettu huolella.

 

Allekirjoittanut ei tiedä että näyttääkö Clint Eastwood vain tässä elokuvassa erityisen vahvasti suomalaiselta rantojen mieheltä… tai oikeastaan jopa Naantalin Kultarannan puutarhan ylipuutarhuri Matti Tuomiselta liianlyhyine vihreine takkineen ja villine kampauksineen, vai onko Eastwood joka leffassa saman näköinen?

 

Matti ja Clint

 

No oli tai ei, mutta läppä on villiä ja se tulee Eastwoodin suusta todella vakuuttavan ”haista vittu” –ilmeen saattelemana. Nauruhermot käyvät siis kovilla kierroksilla kun BD-kiekko naukuu soittimessa.

 

Elokuva on muutenkin hyväntuulista 90-luvun ”paskaks vaan ja palamaan” –toimintaa, joka etenee nopealla temmolla ja viihdyttää isolla kädellä. Se on silmäkarkkia alusta loppuun, eikä hetkeksikään pysähdy miettimään sen syvällisempiä poliittisia ja dramaattisia ilmastonlämpenemiskysymyksiä.

 

Action-pojut

 

The Rookie Blu-ray sisältää pelkän leffan ja rapean alkuperäistrailerin. Leffan kuva on pahuksen kaunista ja yksityiskohtaista. Ääni on vähän tunkkaisempi ja etukanavapainotteinen, mutta teknisesti kelpotasoa. Onhan tuo tekele kuitenkin uudelleenmasteroitu 5.1 –tasoiseksi.

 

Kaikille Eastwoodin faneille ja hyvän ysäritoiminnan ystäville on The Rookie mahtavaa viihdettä. Jos sitä ei tee mieli ostaa omaksi, kannattaa se kuitenkin ehdottomasti vuokrata!

 

KE

 

Mainos