Mainos

Facebook, tuo nuorison ja vanhemman väestön sosiaalisen elämän keskus. Sosiaalisen median ytimen synty tapahtui Harvardissa vuonna 2003, kun ohjelmoija Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) päätti luoda jotain ennennäkemätöntä. Kuusi vuotta myöhemmin naamakirjakaveripiiri on laajentunut 500 miljoonaan ja Mark on nuorin biljonääri koskaan. Nörteilläkin on kuitenkin tunteet ja kateus saa syytteet nousemaan yhdeltä jos toiseltakin taholta.

Akressiivinen koodaus = The Facebook

The Social Network on yllättävän mielenkiintoinen ja vauhdikas elokuva, kun ottaa huomioon että se pyörii pääosin koodaajien ja tietokonenörttien maailman ympärillä. Oma osuutensa elokuvassa on tietysti myös ihmissuhteiden erilaisissa vaikeuksissa, mutta pääosaa silti esittää Markin yritys nostaa Facebook suosituimmaksi sivustoksi ikinä. The Social Network kiinnostaa, koska Facebookin merkitys käyttäjiensä elämässä on pelottavan suuri. Siellä paitsi pysytään ajan tasalla muiden elämistä, siellä myös puretaan ja solmitaan suhteita.

Mainos

Hallituksen kokous.

Zuckerbergin koodaajan kyvyt ovat vieneet suuren palasen miehen sosiaalisista taidoista, ja Eisenberg onnistuu pitäytymään roolin kuoressa erinomaisesti. Eisenberg on onneksi sen verran tuntematon kasvo, että aikaisempien roolien varjot eivät vie voimaa nörtteilyltä. Tosin tulevaisuudessa saattaa olla hankala päästä uskottavasti läpi esimerkiksi jonkinlaisen machon raggarin roolissa. Mutta tämä jää nähtäväksi, sillä hyvä näyttelijä pystyy tähänkin. Muista näyttelijöistä mainittakoon Sean Parkerina nähty Justin Timberlake, joka yllättävää kyllä oli hyvä! Muistakaan elokuvan henkilöistä ei jäänyt pahaa makua suuhun.

Seanaton

Liekö johtunut elokuvan suurista ennakkokehuista, mutta The Social Network ei aivan täysin ollut odotustensa veroinen. Varsinaista pahaa sanottavaa elokuvasta ei kuitenkaan ole, sillä saako koodausoikeusdraamasta tämän enempää irti?

Lisämateriaalia on elokuvassa kokonainen levyllinen, siis yli kolme tuntia. Kommenttiraitojen lisäksi mukana on esimerkiksi neliosainen dokumentti, raakaversioita ja tekijöiden näkökulmia jälkituotannosta ja musiikista.

HL

Mainos