Mainos

Charlestown on Bostonin kaupunginosa, jossa tapahtuu Amerikan eniten pankkiryöstöjä. Doug (Ben Affleck) on yksi näistä pankkiryöstäjistä, joka jenginsä kanssa niistää pankkeja ja rahankuljetusautoja kuivaksi. Eräästä ryöstöretkestä tarttuu mukaan panttivanki Claire (Rebecca Hall), johon Doug vahingossa seuraavana päivänä törmää siviilissä. Mies rakastuu Claireen pienen sattuman kautta, ja Claire alkaa tietämättään seurustelemaan kaappaajansa kanssa.

Dougin jengi joutuu pian myös ahdinkoon ja heidän on ryöstettävä lisää rahankuljetusautoja. Näiden seurauksena poliisit pääsevät miesten jäljille, jolloin myös Doug tajuaa pian pelin olevan olevan menetetty niin vapauden kuin parisuhteenkin osalta.

hahmo

Mainos

The Town on Ben Affleckin osittain käsikirjoittama, eli novellista kopioima dramaattinen pankkiryöstöleffa, jonka karu ote on mielenkiintoinen, mutta erittäin ennalta-arvattava. Affleck on käsikirjoittamisen ja pääosan lisäksi myös tuottanut ja jopa ohjannut leffan, eikä lopputulos ole lainkaan paskempi. Draamaa riittää, se on näytelty hyvin ja toimintaa tarjoillaan mukaan sopivin väliajoin.

Toimintakohtaukset ovat ehdottomasti leffan parasta antia, sillä ne on onnistuttu tekemään jännittäviksi ja mielenkiintoiseksi, sekoittamalla niihin draamaa mukaan. Kohtaukset ovat vieläpä yllättävän pitkiä, mutta silti vauhdikkaita.

ex

Blu-ray pitää sisällään sekä teatteriversion että extended cutin, joka kestää melkein 2 h 30 min. Extrapuolelta löytyy koko joukko "näin tehtiin" -dokkareita ja Ben Affleckin kommenttiraita molempiin elokuvaversioihin.

Vaikka Ben Affleck on ärsyttävän näköinen ja tyylinen, on mies onnistunut tekemään hyvän toimintadraaman, joka kantaa läpi kestonsa. Lopun hedelmäpommi jättää vielä hyvän jälkimaun.

Mainos