Mainos

Teinityttö Bella (Kristen Stewart) muuttaa pikkukaupunkiin isänsä luokse. Kotiovella häntä tulee vikittelemään pitkätukkainen intinaaninpoikanen Jacob (Taylor Lautner) ja koulumaailmassa Bellaa kiinnostaa valkoistakin valkoisempi, harjatukkainen Edward Cullen (Robert Pattison). Bella ignooraakin intiaanipojan totaalisesti ja kiinnittyy viehättävään Eetuun, joka paljastuukin verta imeväksi hyttyseksi… vampyyriksi. Bella riskeeraa aivan kaiken Edwardin takia ja tätä ihmetellään yhteensä viiden kokopitkän elokuvan ajan.

Pari

Rakkautta – sitä on ilmassa kun Twilight pyörii ruudussa. Valitettavasti vielä enemmän ilmassa on suurtakin suurempaa myötähäpeää ja tuskaisia ilmeitä. Kaikkien viiden elokuvan tarinat pohjautuvat samannimisiin romanttisiin romaaneihin, joista vastaa Stephenie Meyer. Meyerin kirjoja en ole pystynyt lukemaan, mutta ainakaa elokuvaversioissa ei kokonaistarinalla juurikaan ole syvyyttä. Samaa asiaa (ollako vaiko ei) vatvotaan jokaisessa elokuvassa.

Mainos

Pahis

Kristen Stewart onnistuu esiintymään jokaisessa elokuvassa yhdellä ilmeellä. Hänellä tuntuu olevan jatkuvasti paha olo tai ilmavaivoja. Huolestunut ja kärsivä katse sopi ensimmäiseen elokuvaan, mutta neljässä muussa olisi jo toivonut ainakin toistakin ilmettä. Robert Pattison sensijaan yrittää hymyillä ainakin saagan viimeisessä elokuvissa.

Sotien sota

Sitten loppuu tylytys. Kyseessä on nuorille naisenaluille ja miksei vanhemmillekin neidoille suunnattua romantiikkaa, jota kuuluu katsella aivot narikassa. Jos tähän koukkuun on jäänyt, on BD-boksi ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Se sisältää kaikki leffat, häviöttömällä kuvalla ja reilusti lisämateriaalia. Erillistä bonuslevyä ei ole, mutta kulissientakaista tietoa saa varmasti kylliksi.

Twilight-boksi on valinta. Sitä joko rakastaa tai sitä vihaa.

Mainos