Mainos

 

Tahiti, tuo Ranskan omistuksessa oleva Tyynimeren helmi on maailman paras paikka surffata. Sen on rakentanut aikoinaan tulivuorenpurkaukset ja sen merenalainen maasto on optimaalinen täydellisten surffausaaltojen luomiseen. Tahitia asuttaa vain kourallinen ihmisiä, joista Raimana on antautunut kokonaan surffaamiselle.

 

Mainos

Maailman paras ammattisurffaaja Kelly Slater (Kelly on tyttönimestään huolimatta mies) matkustaa joka vuosi Tahitille treenaamaan maailman parhaisiin aaltoihin. Raiman avustaa Kellyä ja yhdessä he metsästävät täydellisiä surffisuorituksia. Iltaisin bailataan notion äärellä ja nautitaan paratiisin antimista.

 

Tahiti

 

Alunperin IMAX-teattereihin vakuuttavaksi spektaakkeliksi tehty dokumentaari on visuaalisesti järkyttävän hieno. Se on kuvattu uusimmilla 3D IMAX -kameroilla, joiden tarkkuus on yli kaksi kertaa suurempi kuin normaalin 4K-elokuvakameran. Tästä ei luonnollisesti saada puoliakaan hyötyä vain 1920×1080 pikseliä näyttävästä Blu-ray-julkaisussa, mutta epätarkkoja pikseleitä ei varmasti löydy ainoastakaan kuvasta.

 

Autossa

 

Dokkari on muutenkin kuvattu täydellisellä ammattitaidolla, jota on ilo katsella kolmiulotteisena. Parhaimman elämyksen saa tietysti isolla kankaalla ja viidellä piste yhdellä kaiuttimella.

 

Erikoismaininnat vielä elokuvan jälkeenpäin tehdyistä foleyäänistä, jotka on toteutettu poikkeuksellisen hyvin.

KE

 

 

Mainos