Mainos

Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) on nuori asianajaja, jonka vaimo kuoli synnytykseen. Kipps sotkee työkuvionsa surressaan rakastaan ja saa työnantajaltaan viimeisen mahdollisuuden. Hänen tulee selvittää vanha kuolinpesä syrjäisessä kylässä. Kylä kätkee sisäänsä synkän salaisuuden, joka selviää nuorelle asianajajalle pala palalta. Karmivat tapahtumat seuraavat toisiaan ja kuolleiden määrä kasvaa.
Kipps näkee vanhan kartanon pihalla olevalla hautausmaalla tummapukuisen naisen. Mikä rooli naisella on kylän hirvittäviin tapahtumiin?

Daniel

Elokuvassa on hyvät kauhuleffan ainekset ja niitä myös käytetään toimivasti. Tarina aukeaa katsojille pikku hiljaa ja ihokarvoja nostattavia hetkiä on luvassa monta kertaa. Tätä elokuvaa ei kannata katsoa yksin, jos on vähänkään heikkohermoinen.

Mainos

Lapset

Elokuvan alku on hieman pliisu, mutta tunnelma alkaa kehittyä nopeasti. Radcliffe vaikuttaa hieman liian nuorelta rooliin, jossa hänellä on nelivuotias poika. Alun skeptisyys kuitenkin hälvenee, kun elokuva etenee. Roolihahmo on lopulta entiselle Potter-tähdelle erittäin osuva. Katsoja ei juuri kyseenalaista, että miksi Kipps lähtee keskellä yötä pimeään kartanoon tutkimaan pelottavan äänen lähdettä, eikä vain poistu paikalta.

Automatka

Juoni on toimiva ja kehittyy koko ajan. Jännitystä luodaan perinteisillä säikäytyskeinoilla ja hyytävä tunnelma jatkuu läpi elokuvan. Yliluonnolliset tapahtumat on kuvattu hyvin, ilman turhaa mässäilyä. Elokuva on kauhuleffojen tyyliin tummanpuhuva ja sumuinen. Jännitys loppuratkaisusta säilyy elokuvan loppuun saakka, vaikka katsoja saakin selville todellisen syyn tapahtumiin jo paljon ennen. Hyvä ja laadukas kauhuelokuva.

SS

Mainos