Mainos
Pete (Paul Rudd) ja Debbie (Leslie Mann) ovat molemmat täyttämässä 40 vuotta. Heidän tyttäret vihaavat toinen toisiaan, Peten bisnekset kuivuvat kasaan, Debbien firman kassasta on kateissa 12 000 dollaria, ja talokin on vaarassa kadota jalkojen alta. Kaikki on päin peppua, vai onko sittenkään?
 
Aamupala
 
This is 40 on eräänlainen jatko-osa tai spin off vuonna 2007 julkaistulle Paksuna-elokuvalle. Siinä sivurooleissa vierailleet Pete ja Debbie esiintyvät nyt omassa elokuvassaan.
 
Leffa kertoo neljänkympin kriisistä ja turhista ensimmäisen maailman ongelmista. Ongelmia on pirusti, vaikka käytännössä kaikki asiat ovat mallillaan.
 
Leffassa ei oikeastaan ole juonta. Elokuva on kuin elokuvaksi venytetty tv-draamasarjan jakso, jossa ei ole mitään seurattavaa. Leffan alussa selviävät kuviot heti, eivätkä ne muutu miksikään elokuvan kahden tunnin keston aikana. Lopussa luonnollisesti tapahtuu itsestäänselvyykisä, jotka eivät tule kenellekään yllätyksenä.
 
Mann ja Fox
 
Blu-rayn bonuslaari on ahdettu täyteen ekstoroja. Löytyy niin naurukelaa, jopa kahdessa osassa ja kurkistuksia kulisseihin miljoonan eri koosteen voimin. Neljänkympin kriisiä saa siis koko rahalla.
 
This is 40 on pitkäveteinen komedia, joka ei taatusti naurata. Se soveltuu kuitenkin viinisiemailun tausta-ambienssiksi, vaikka romanttisen keski-ikäisen illan kavaljeeriksi.
Mainos