Mainos
Ukkosen jumalana tunnettu Odinin (Anthony Hopkins) poika Thor (Chris Hemsworth) on nousemassa isänsä valtaistuimelle yhdeksän kuningasplaneetan pääpaikassa Asgardissa. Thor kuitenkin lähtee päämääräämättömästi hyökkäämään jääjättien planeetalle, aikeenaan tuhota koko paska ja eliminoida täten mahdollinen uhka. Odin kuitenkin suuttuu Thorin itsekkäistä aatoksista, poistaa tältä kaikki voimat ja karkoittaa maapallolle. New Mexicon osavaltiossa Thor törmää suloiseen fysiologi Jane Fosteriin (Natalie Portman), jonka tiimin kanssa he yrittävät puolustaa Tellusta Thorin pahahn kaksoisveljen Lokin (Tom Hiddleston) aikeilta.
 
Thor polleana
 
Vuonna 2011 julkaistu Kenneth Branaghin Joss Whedonin ohjaama Thor ilmestyy nyt uudelleenlevitykseen teräväpiirtoisena, Walt Disney Companyn ostaessaan Marvelin elokuvaoikeudet Paramountilta. Disney haluaa nyt Marvel-rahaa taskuunsa ja kaikki leffat saavat uudelleenjulkaisua osakseen.
 
Noh.. raha-asiat sikseen ja itse leffaan. Ensimmäinen Thor-elokuva ei ole järjetön tajunnanräjäyttäjä. Se on puskettu markkinoille vielä Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -elokuvien ollessa pinnalla, ja täten sen maailmat on pyritty erottamaan vahvasti Keskimaasta. Thor jarruttelee muutenkin potentiaaleissaan ja keskittyy vain ja ainoastaan Thorin maapallosuhteiden luomiseen. S.H.I.E.L.D. on isossa osassa, jonka avulla valmistellaan kaikille organisaatiota tutummaksi The Avengers -leffaa varten.
 
3D-kuva
Jos kaapista löytyy vanhat sinipuna-3D-lasit, voi tämän kuvan avulla tarkastella BD-3D:n syvyysvaikutelmaa.
 
Bonuspuolisko on kiitettävän kattava. Making of -dokkareita löytyy kiva nippu, kuten myös jo tutuksi tulleet Marvelin lyhärit tarjoilevat tämän levyn myötä herrkua Iron Man -faneille. Myös poistettuja kohtauksia löytyy yhdentoista kappaleen voimin, sekä katsastus The Avengers -leffan maailmaan. Ekstrat ovat siis samoja kuin aikaisemmassakin julkaisussa.
 
Alkuperäinen Thor ei ole järin hyvä leffa, mutta se kuuluu osaksi Marvelin ensimmäistä vaihetta, joten se on pakko katsoa, jos sarjakuvat ovat jääneet lukematta ja meinaa pysyä kärryillä.
 
…niin, ja propsit vielä herkullisesta 7.1 -ääniraidasta!
Mainos