Mainos

Maailma on lakannut olemasta, eli se on palanut kokonaan poroksi. Taivas on täynnä tuhkaa ja eläimet ja kasvit ovat kuolleet. Vahvimmat ihmiset kamppailevat eloonjäämisestään kuolleessa maailmassa. Elokuva seuraa kahta näistä harvoista ihmisistä. Isää (Viggo Mortensen) ja tämän poikaa (Kodi Smit-McPhee).

     Osa ihmisistä on muuttunut kannibaaleiksi ja osa haluaa ryöstää toiset pysyäkseen itse elossa. Päämääränä on etelä, mutta onko sielläkään mitään elävää?

 

Mainos

The Road – Tie on koskettava kertomus isän ja pojan eloonjäämiskamppailusta. Näyttelijäsuoritukset ovat erittäin uskottavia ja onnistuvat kuljettamaan tarinan läpi pelottavan aidosti.

     Elokuva on kuitenkin epäkohtien kehto. Se on täynnä toinen toistaan lapsellisempia outouksia. Esim. Koko leffan juoni on täysi mahdottomuus. Miten maailma voi jatkuvasti olla tuhkapilven peitossa, miksi vain maa on palanut ja puut ovat edelleen pystyssä, miksi kaikki maailman eläimet ovat kuolleet, mutta ihmiset ovat hengissä, puut kaatuilevat ilman syytä ja mistä jengille riittää bensaa ja luoteja vaikka kaikki maailman varastot ovat jo tyhjennetty?

     Mm. kaikki nämä epäkohdat syövät rajusti leffan uskottavuutta, eikä täydellinen tekninen toteutus voi sitä pelastaa. Elokuvan toinen ongelma on myös sen laahaava eteneminen. Asioita puidaan liikaa ja joka paikkaan jäädään turhaan jumittamaan. Kysymyksiä herätetään ilmoille paljon, eikä loppujen lopuksi mikään kuitenkaan selviä ja mikään ei ole missään sen paremmin. 

     Leffa on siis alusta loppuun saakka pelkkää synkkyyttä.

 

Blu-ray –versio Tie –leffasta on hieno kokonaisuus. Kuva on tarkkaa ja ääni häviötöntä. Elokuvan visuaalinen maailma pääseekin todella hienosti esille teräväpiirron ansiosta.

 

Bonuksia löytyy kolmen vakioextran voimin. Tarjolla on siis Making of, poistetut kohtaukset ja ohjaajan kommenttiraita. Lisäksi tarjolla on muutama Scanboxin traileri.

 

Tie -elokuva on dramaattinen ja ahdistava, mutta siinä ei ole mitään järkeä. Se herättää paljon kysymyksiä, mutta ei vastaa niistä mihinkään.

 

KE

Mainos