Tiesitkö näitä kutkuttavia asioita The Last of Us Part II -pelistä ja -ilmiöstä?

Mainos
Perjantaina 19.6. julkaistaan Suomessakin pelimaailman kenties viimeisen kymmenen vuoden odotetuin pelijulkaisu, kun The Last of Us Part II saapuu kauppoihin.

Viiden tähden arvioita kautta laidan saanut PlayStation 4 -peli tulee olemaan asia, josta Suomessakin puhutaan muidenkin kuin pelejä aktiivisesti pelaavien toimesta.

Alkuperäinen esiosa The Last of Us myi aikanaan yli 20 miljoonaa kopiota ja voitti yli 200 vuoden peli -palkintoa, joten odotukset jatko-osalle ovat luonnollisesti korkealla.

Mainos

Alla viisi asiaa, jotka pelialaa vähemmän seuraavien kannattaa tietää pysyäkseen kärryillä yhdestä tämän kesän ja mahdollisesti kokonaisen konsolisukupolven tärkeimmästä teoksesta.

HBO-sarja tulossa

The Last of Usin tarina sijoittuu tappavan pandemian runtelemiin Yhdysvaltoihin. Lähitulevaisuuteen sijoittuvan pelin ykkösosan tarina herätti niin vahvoja tunteita, että muun muassa Game of Thronesista ja Tsernobyl-sarjoista tuttu HBO on tekemässä pelistä sarjaa. Sarjan ohjaajiin kuuluu Tsernobylistä mainetta niittänyt Emmy-palkittu Graig Mazin ja siitä povataan jälleen uutta hittiä.

Uusi virstanpylväs naisten ja seksuaalivähemmistöjen näkyvyydessä

Naiset ovat päässeet monipuolisempiin rooleihin viihdeteollisuudessa ja peleissä kehitys on samansuuntainen. Last of Us Part II:n päähenkilö Ellie on kuitenkin jälleen iso askel väsyneiden stereotypioiden ja lähinnä miesten kehoihannetta vastaavien naishahmojen väistymiseen. Uskottavasti kirjoitettu henkilöhahmo Ellie edustaa myös seksuaalivähemmistöä, mikä on tämän kokoluokan videopelissä lähes historiallista.

Oscar-palkittu säveltäjä tehnyt soundtrackin

Ensimmäisen osan tapaan, The Last of Us Part II:sen soundtrackin on säveltänyt Oscar-palkittu argentiinalainen säveltäjä Gustavo Santaolalla. Santaolalla palkittiin Oscar-palkinnolla vuonna 2006 Brokeback Mountain -elokuvan soundtrackista. Ensimmäisen The Last of Usin soundtrack palkittiin puolestaan BAFTA-palkinnolla. Santaolallan musiikkia on kuultu elokuvissa jo 1980-luvulta asti ja pelien soundtrackiin näin kovan tekijän saaminen on yhä harvinaista.

Westworld-käsikirjoittaja luonut tarinaa

The Last of Usin ja HBO:n kytkös ei ulotu ainoastaan sarjaan. Pelin tarinaa on ollut luomassa HBO:n katsotuimpiin sarjoihin kuuluvan Westworldin käsikirjoittaja Halley Gross. Hän on halunnut luoda pelaajille tarinan, jossa joutuu tekemään jatkuvasti hankalia valintoja.

– Peli sijoittuu vihamieliseen ympäristöön ja ihmiset joutuvat sellaisessa tilanteessa tekemään vaikeita valintoja. Halusimme pelaajan ymmärtävän kuinka vaikeita nämä valinnat hahmoille ovat laittamalla pelaajat itse niiden valintojan ääreen, Gross totesi hiljattain Naugthy Dogin haastattelussa.

Samat tekijät kuin Crash Bandicootilla

Vaikka ei pelaisi videopelejä hirveän paljon tai olisi pelannut viimeksi lapsena, on hyvä mahdollisuus, että muistaa Crash Bandicootin. Legendaarinen tasohyppelypelisarja on monelle niitä lapsuuden ensimmäisiä ja muistettavia pelikokemuksia. The Last of US Part II:sen takana on sama studio kuin Crash Bandicootin: Naughty Dog. Aiemmin värikkäistä huumoripitoisista seikkailuistaan tunnettu on laajentanut myös aikuisille suunnattuihin syvällisiin ja välillä synkkiinkin tarinoihin.

The Last of Us Part II -pelin arvostelun voit lukea tästä. Osallistu myös kilpailuun, josta voit voittaa pelin omaksesi tästä.

Edellinen artikkeliHorizon Forbidden West saapuu vuonna 2021 – ilman latausaikoja
Seuraava artikkeliUncharted-tähdet mukana DIRT 5 -rallipelissä