Mainos

Sam Worthington palaa Perseuksen rooliin Titaanien taistelu -elokuvan jatko-osassa, jossa Ares (Édgar Ramírez) ja Hades (Ralph Fiennes) ovat kaapanneet jumalten jumalan Zeuksen (Liam Neeson). Areksen ja Hadesin tavoitteena on vapauttaa mahdottoman suuri tulinen mörrimöykky, joka pystyy helposti tuhoamaan vaikka koko planeetan. Perseus päättää jumalanvastaisista periaatteistaan huolimatta pelastaa isäukkonsa oman veljensä ja poikansa kynsistä ja pelastaa maailman ja ennenkaikkea oman poikansa Helioksen (John Bell).

Tuulitukka

Vuonna 2010 julkaistu Titaanien taistelu rankattiin surkeaksi tekeleeksi, jossa oli kaikkien aikojen huonoin 3D-vaikutelma. Huonosta kritiikistä huolimatta, leffaa loopattiin huolella ja Warner Bros. kahmi kassan täyteen rahaa. Nyt kreikkalaisella mytologialla rahastetaan jälleen, uuden tarinan voimin.

Mainos

Jätti
Ken kykloopin kouraan tahtoisikaan joutua?

Tarina on ennalta-arvattavaa hömppää, ilman mitään yllätyksiä ja ilman mitään koukkuja. Jopa puolivälissä oleva potentiaalinen labyrinttikohtaus onnistuu pettämään katsojan tylsyydellään. Leffa nojaakin puhtaasti vain visuaalisiin tehosteisiin.

Sam Worthington on kummallisesti koko ajan kauhistuneen tai hengästyneen oloinen, eikä onnistu tuomaan hahmoonsa lainkaan mielenkiintoa. Liam Neeson on puolestaan vain pörröinen vanha mies, jonka rooli jää myös todella ontoksi. Helioksen rooli on erittöin turha, mutta sen ainoa tarkoitus onkin jättää ovi auki mahdolliselle toiselle jatko-osalle. Elokuva näyttää muutenkin vain eeppisemmältä teatterinäytelmältä.

Tulimörri

3D näyttää tällä kertaa hyvältä, tosin vain noin joka kolmannen kuvan osalta. Kaksi kolmesta kuvasta on joko liian heiluvia käsivarakauvauksen takia tai liian tiiviitä erikoislähikuvia. Näiden takia leffan seuraaminen kolmiulotteisena on todella raskasta silmille ja varsinkin väsyneenä alkaa uni painamaan silmänahkaa varsin tehokkaasti. Kotona kannattaa silti olla iso kangas 3D:tä varten tai katsoa telkkaria alle metrin päästä, parhaan syvyyden saavuttamiseksi.

Bonuspuolelta löytyy tylsähköjä yksityiskohtia, kuten kuvakässärin vertailua yms. ja kahden tien valinta, joilla molemmilla on omia pikkuvideoitaan.

KE

Mainos