Mainos

15 vuotta sitten valmistunut James Cameronin Titanic tuodaan jälleen valkokankaalle – kolmiulotteisena, RMS Titanic -laivan 100-vuotis uppoamispäivän muistoksi.

 

Elokuvassa joukko tutkimusmatkailijoita yrittää etsiä Titanicin hylyltä kallisarvoista timanttia, jonka entinen 100-vuotias omistaja ilmaantuu tutkimuspaatille kertomaan Titanicin neitsytmatkan muistelmia. Muistelmissa silloinen parikymppinen Rose (Kate Winslett) elelee yleellistä, mutta kuoleman tylsää elämää rikkaiden sukulaistensa ja ystäviensä kanssa. Laivalla hän törmää itsevarmaan ja holtittomaan Jackiin (Leonardo DiCaprio), joka pelastaa neidon tylsyydeltä. Kesken ihanimman rakkaustarinan rautapurkki törmää jäävuoreen ja uppoaa keskelle Atlanttia.

Mainos

 

King of the World

 

 

200 milj. dollaria maksanut Titanic tuotti kassavirtavoittoa rapsakat 1 900 000 000 dollaria. Nyt samaa rahasampoa kokeillaan uudelleen, pienellä lisämausteella.

 

Elokuvan tarinaan ei ole koskettu, eli Directors Cut -kikkailua ei ole sekoitettu kelaan mukaan. Elokuva on täysin sama kuin 1997 julkaistu ensiversio. 

 

Piirros

 

 

Miltä se sitten näyttää kolmiulotteisena? No pirun hyvältähän se näyttää, ottaen huomioon että kaikki on tehty jälkeenpäin tietokonelaskelmien avulla. Jokainen frame on pitänyt kahdentaa ja siirtää toista karvan verran vasempaan. Näin molemmille silmille on saatu omat kuvansa.

 

Leffan jokaista kuvaa on käsitelty huolellisesti ja jokaisessa on toimiva syvyys. Hahmot ovat toki paperisen oloisia, mutta taustat, maisemat ja objektit näyttävät hyvältä. Joitain bugeja leffasta löytyy, kuten loppupuoliskolla leijailevassa höyryssä, mutta muuten kolmiulotteisuus on toimivaa. Voidaan jopa sanoa, että uuden efektin myötä katsoja voi tuntea olevansa RMS Titanicilla seilaamassa.

 

Uppoava laiva

 

 

Jos Titanic-leffaa ei ole tullut luupattua ainakaan kymmeneen vuoteen, ja kotiteatteri on varustettu kunnollisella 3D-tykillä, kannattaa ehdottomasti oma 3D-Titanic käydä hakemassa lähikaupasta.

 

3D-tissit

 

Blu-ray 3D-paketti sisältää neljä levyä, joista yhdessä on 3D-leffa, toisessa perus BD, kolmannessa DVD ja nejännessä kaikki ekstrat. Täysin uutta lisämateriaalia on vain kahden tunnin pituisen dokumentin voimin, joissa toisessa tutkitaan itse menestyleffaa ja toisessa oikean Titanicin uppoamissyytä. Loput bonukset ovat DVD-boksista tuttuja, DVD-laatuisia lisukkeita elokuvan tekemisen taiasta.

 

KE

Mainos