Mainos

Kuinka saadaan aikaiseksi kiinnostava draamasarja, jonka pääosassa ovat pariskunta ja heidän kaksi kaveria, eikä juuri kovin kummoista juonta? Tähän vastaa HBO-sarja Togetherness.

Veljesten Jay ja Mark Duplass ohjaama sekä näiden yhdessä Steve Zissisin kanssa käsikirjoittama Togetherness on eräänlainen taidonnäyte tylsyyden kääntämisestä voitoksi. Kun vielä miespääosissa nähdään sekä Mark Duplass että Steve Zissis, saa hommasta vahvan ajatuksen, että nämä kaverit tosiaan tietävät mitä tekevät.

Michelle ja Brett Pierson viettävät mukavanoloista, keskiluokkaista avioelämää. Heillä on kaksi pientä lasta ja mukava omakotitalo. Vajaat nelikymppinen Brett on vihreitä arvoja vaaliva vegaani, joka ajaa sähköautolla ja työskentelee äänialan parissa elokuvastudiolle. Hän on ehkä hieman nuiva kaveri, mutta kohtelee läheisiään kunnioittavasti ja ystävällisesti.

Mainos

Kolmikymppinen Michelle puolestaan on tunnollinen perheenäiti, jonka suurin ongelma tuntuu olevan haluttomuus seksiin miehensä kanssa. Hänen paras ystävänsä on päsmäröivä isosisko Tina, joka alati säätävänä pomppulinnojen myyjänä on kärkäs tunkemaan nenänsä muidenkin asioihin. Ei ehkä pahalla, mutta kuitenkin.

Nelikon täydentää ylipainoinen Steve, joukon hauskin kaveri, jolla ei kuitenkaan mene aivan vahvasti. Hän on juuri jäänyt kodittomaksi, jonka lisäksi hän on työtön. Kaljuuntuva, keski-ikäisyyttä lähestyvä näyttelijä, jolla ei ole mitään asiaa luokan tähtirooleihin.

Nelituntisen setin kahlaa suorastaan innoissaan läpi

 

Näistä lähtökohdista käynnistyy kahdeksan jakson mittainen draamakomedia, jossa käydään läpi niin Piersoneiden tasapainoista, mutta ongelmallista parisuhdetta kuin myös Tinan ja Steven poukkoilua näiden nurkissa ja jaloissa. Kuulostaako tylsältä? Syystäkin, mutta vastoin odotuksia, tylsä Togetherness ei ole. Vaikka siinä käsitellään lähinnä arkisia ja täysin tavanomaisia asioita, sarjan käsikirjoitus, näyttelijät ja sattumanvaraisilta vaikuttavat tapahtumat pitävät hyvin otteessaan.

On ollut järkiveto pitää jaksot vain 25 minuutin mittaisina, sillä pienissä paloissa Togetherness toimii oivallisesti, eikä aiheuta minkäänlaista tympääntymistä vaan jopa päin vastoin. Nelituntisen setin kahlaa suorastaan innoissaan läpi, vaikka mitään erityisen suuria twistejä ei luvassa olekaan. Togetherness on sanalla sanoen ammattimaisesti tehtyä draamakomediaa, jossa korostuu HBOn tapa tehdä laatua jopa näennäisen tylsästä aiheesta.

Dvd-julkaisun ekstrat puolestaan ovat kovin vähäiset. Muutama minuutti Duplassien haastatteluita, muutamia poistettuja kohtauksia sekä lyhyet, nauruntäyteiset kommentit Zissisiltä ja Tinaa näyttelevältä Amanda Peetiltä.

 

Mainos