Mainos
Maveric-lentäjänimen takana toimiva nuori huippupilotti (Tom Cruise) kutsutaan lukuisten onnistuneiden harjoituslentojen johdosta Amerikan parhaiden lentäjien eliittikoulutukseen, Top Guniin. Kaikki sujuu aluksi kuin rasvattu ja Mavericin ego on maapallon kokoinen… kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. Maveric päättää luovuttaa vaarallisen lentäjäuransa ja hukuttautua suruunsa. Vastapokattu armeijatypykkä yrittää kuitenkin potkia perseelle masikseensa hukuttautunutta Mavericia.
 
Hytissä
 
Top Gun oli ilmestyessään vuonna 1986 elokuvateknologian huipentuma. Sen kuvaus ja toteuttaminen oli niin työläs prosessi, että sen uskottiin pitkän olevan jopa mahdotonta. Tony Scott, Jerry Brucheimer ja Don Simpson saivat kuitenkin yhteistyökumppaniksi Yhdysvaltain ilmavoimat ja elokuva voitiin toteuttaa.
 
Top Gun sai välittömästi ensi-iltansa jälkeen suuren suosion ja se nousi heti kulttileffaksi, tehden USA:n hävittäjälentäjät maan sankareiksi. Tom Cruisesta tuli välittömästi se tähti, joka mies on vielä tänäkin päivänä. Nykyisin miehen purukalusto on kuitenkin valkoinen ja korjattu, mutta Top Gunissa voi tarkistaa käyrän LEGO®-rivistön alkuperäiskunnon.
 
Hävittäjät
 
Top Gunin uudelleenjulkaisun syynä on 3D. Elokuva konvertoitiin viime vuonna stereoskooppiseksi Titanic 3D:n suosion siivittämänä, ja se julkaistiin elokuvateatterilevitykseen alkuvuodesta. Nyt leffa julkaistaan 3D-Blu-rayna, ja onhan se hieno!
 
Käsin tehty kolmiulotteisuus ei ole tietenkään aidon, kuvatun veroinen, mutta lähelle on päästy. Hävittäjien fiiliksen tuntee intensiivisenä ja kunnon 6.1-3D-teatterilla Blu-ray-elämys on todella vaikuttava.
 
3D-treffit
Jos kaapistä löytyy muropaketti-3D-lasit, voi tämän kuvan avulla ottaa fiilistä 3D-Blu-rayn hienouteen.
 
Lisämateriaalia on ahdettu kiekolle useita tunteja ja niitä kelpaa Top Gun -fanin katsella. Making of dokkariakin löytyy niin 2000-luvulta kuin alkuperäiseltä kasarivuosikymmeneltäkin.
 
Top Gun 3D on hyvä viihdepaketti, joka kuuluu jokaiseen Top Gun- ja 3D-talouteen. Itse elokuvana Top Gun on kuitenkin melko väsähtänyt.
Mainos