Mainos

Aikoinaan 1990-luvun alussa järkyttävää suosiota kahminut erikoistehostehelmi Total Recall on julkaistu nyt uudelleen yhdessä Terminator 2 -elokuvan kanssa Limited Edition -painoksena, jossa on erittäin mehevät sarjakuvakannet.

Elokuvassa Arnold Schwarzenegger esittää rakennustyöläistä Douglas Quaidia, joka päättää piristää elämäänsä hankkimalla halvalla itselleen keinotekoisia agenttimuistoja Mars-planeetalata. Muistin luonti kuitenkin epäonnistuu, sillä Quaidin päähän onkin jo asennettu valmiiksi perusmiehen muistipiiri sotkemaan hänen todellista identiteettiään, joka onkin Hauser-niminen agentti. Kun Quaid saa selville todellisen identiteettinsä, alkaa suuri takaa-ajo pahaa vastaan, sillä ilkikurinen bisnesmies Cohaagen (Ronny Cox) ei halua päästää liian hyvää agenttia käsistään. Quaidille todellisuuden raja hämärtyy toden teolla, joten on selvitettävä nopeasti kuka on oikeasti hyvä ja kuka paha.

Arska muistikoneessa

Mainos

Alkuperäinen Total Recall on yksi kaikkien aikojen kovimpia scifitoimintaleffoja, eikä sen tunnelma ole laskennut 90-luvulta yhtään. Komiikkaa on toki aika tuonut leffaan tullessaan, sillä elokuvassa elettävässä tulevaisuudessa kaikki on NIIN kasaria. Permikset ovat kuuminta hottia, olkatoppausten ja silkkitakkien kera. Myös tulevaisuuden Mars näyttää vahvasti 1980-luvun Hollywoodilta.

Kolmitissinen nainen
Legendaarinen kolmitissinen nainen oli monen pikkupojan suosikki vuonna 1990.

Leffan kiitellyt ja palkitut efektit toimivat edelleen. On jopa siistimpää katsoa ysäriefektejä, jolloin kaikki oli vielä oikeasti tehty, eikä vain 100 % CGI-kamaa. Kun Arska kärsii, huomaa heti milloin näyttelijänä toimiikin nukke, eikä itse Arska.

Nostalgiset pään pullistumat ja kolmitissinen huora jaksavat edelleen viihdyttää ja Sharon Stonen seksikäs alusasu introssa on riemua silmälle.

Seksi

Limited Edition on kuitenkin loppujen lopuksi suuri pettymys. Paketissa ei nimittäin siistin kansikortin lisäksi ole ainuttakaan lisämateriaalia! Extroista löytyy ainoastaan tv:n kuvan ja kotiteatterin äänisäätöjä helpottavia helppereitä – what?!? Mikä spesiaalieditio tämmöinen oikein on? Onneksi Terminator 2 -speciaalin bonukset ovat toista luokkaa.

KE

Mainos