Mainos

 

Tehdasduunari Douglas Quaid (Colin Farrell) kyllästyy tavanomaiseen arkeensa ja päättää hakea unohtumattomia lomamuistoja Rekall -muistokoneesta. Hän toivoo saavansa koneesta myös vastauksen agenttipainajaisiinsa, joita mies näkee joka yö. Kun kone ehditään hädintuskin aktivoimaan, hyökkäävät FIB-joukot (joo, ei siis FBI) huoneeseen ja tulittavat kaikki kuoliaaksi – kaikki muut paitsi Douglasin. Douglas pistää kaikki agentit käden käänteessä nippuun ja huomaa omaavansa kykyjä, joista ei ollut tietoinen. Aluksi mies epäilee olevansa Rekall-ohjelmassa näkemässä unia, mutta huomaa pian olevansakin muistinsa menettänyt huippuagentti.

 

Mainos

Aamu makuuhuoneessa.

 

Total Recall -rebootti muistuttaa alkuperäistä kasariversiota hivenen, mutta käytännössä on täysin eri leffa. Päähenkilöiden nimet ja asemat ovat toki samat, tarina on käytännössä sama, mutta miljöö ja suuremmat yksityiskohdat on rakennettu kokonaan uusiksi. Yhtäläisyyksistä löytyy tietysti. Kolmitissinen nainen ja futuristiset laitteet piristävät läsnäolollaan, mutta esim. mutantit, huumori, silmitön väkivalta ja Mars-planeetta paineistettune ilmakehineen on poistettu kokonaan kuvioista. Farrelin pää ei siis räjähdä kuten Arskan aikoinaan.

 

3 tissinen chicksi

 

Total Recall käynnistyy kiinnostavasti ja pitää hienosti otteessaan hieman yli puoliväliin asti. Tämän jälkeen kaikki kortit lyödään pöytään ja leffasta katoaa kaikki mielenkiinto. Loppu menee pelkäksi räiskimiseksi, jossa ei ole mitään yllättävää saati mielenkiintoista.

 

Ilma-auto

 

Bonuspuolelta löytyy puolitoistatuntia kaikkea herkkua. Levyiltä löytyy myös elokuvan pidennetty versio, jossa on mm. vaihtoehtoinen loppu.

 

Total Recall -rebootti on hyvää scifi-viihdettä, mutta alkuperäistä se ei korvaa, eikä varmasti jää kasariversion tavoin klassikoksi.

 

KE

Mainos