Mainos

Toy Story sijoittuu pikkupoika Andyn makuuhuoneeseen, jossa lelut heräävät henkiin ihmisten laittaessa oven kiinni.


     Cowboy-nukke Woody on Andyn suosikkilelu, joka on samalla myös muiden ”pomo”. Hän organisoi kaikkien elämät mehukkaiksi ja pitää huolta jokaisesta.


    Kaikki kuitenkin muuttuu kun Andy saa synttärilahjaksi uljaan avaruus-actionfuguuri Buzz Lightyearin. Tämä sankareiden sankari omaa huippuhienoja laitteita kuten lasernyrkin, avautuvan suojakuvun ja siivet. Tästäkös Woodo vetää herneet polygoninokkaansa ja alkaa katkeraksi.

Mainos


     Pienen onnettomuuden jälkeen Woody ja Buzz joutuvat kuitenkin samaan liemeen, jolloin kinaaminen ja machoilu ei olekaan enää vaihtoehto.

 

Toy Story on Pixarin ja Disneyn ensimmäinen yhteine 3D-animaatioelokuva, joka nousi kulttimaineeseen heti tultuaan elokuvateattereihin. Elokuvan herttainen tyyli ja aikoinaan hienot animaatiojaksot valloittivat niin lapset kuin heidän vanhempansakin.


     Nykyisin Toy Storyn grafiikka näyttää varsin aikansa eläneeltä ja animaatiokin on paikoitellen kökköä. MUTTA ei se todellakaan huonoa ole. Vielä nykypäivänäkin kilpailevat studiot tekevät huonompaa jälkeä ja ennen kaikkea huonompia tarinoita.


    Disney/Pixarin Toy Story on edelleen tarina joka sulattaa sydämen kuin sydämen ja kertoo opettavaisen, hyvän tarinan.

 

Koska elämme teknologian kehittyvää aikaa, on Disney julkaissut Toy Storyn Blu-ray –versiona. Kyseinen kiekko sisältää parhaan mahdollisen kuvanlaadun, joka tosin myös paljastaa samalla kokeneelle animaattorille useita virheitä. Kuluttajan silmille luvassa on kuitenkin mannaa.
     Ääniraitana voi kuunnella joko suomenkielistä Dolbyä tai alkuperäiskielellä DTS 5.1 Master Audiota, joka jytisee oikeutetusti.


    Extroissa löytyy ennenkokemattomia uutuuksia mm. Toy Story 3 –kurkistus, Buzz Lightyearin tehtäväloki, studiotarinoita ja Buzzin Manhattanin valtaus –seikkailu. Lisäksi tarjolla on DVD-versiosta tuttuja bonareita.

 

Mikäli et Toy Storyn DVD-versiota omista, osta tämä Blu-ray. Jos omistat jo DVD-version, kannattaa harkita vakavasti myös BD-versiota, sillä onhan tämä todellinen klassikko!

 

KE

Mainos