Mainos

Koska ykkösosassa elämän kuutio AllSpark tuhottiin, ei Transformers -rodutujen parhaimmisto Autobotit™ saaneet luotua kotiplaneettaansa enää takaisin eloon, he joutuivat jäädä asumaan omalle planeetallemme. Täällä he nyt elelevät onnellisina autoina, kunnes jotain ikävää taas tapahtuu. Nimittäin ilkikuriset Decepticonit™ haluavat haltuunsa viimeisen jäljelle jääneen palasen AllSpark -kuutiosta, jolla he voivat jatkaa rotunsa jalostamista. Samaan aikaan Decepticonien™ isoimmalla pomolla on suunnitelmissa käynnistää valtaisa tuhonkone, jolla hän haluaa imeä auringon paskaksi. Autobotit™ ovat luonnollisesti ihmisten puolella ja taistelu pahaa vastaan alkaa. Kaiken kukkuraksi vielä ykkösosasta tuttu Sam (Shia LaBeouf) saa oudon lahjan nähdä Decepticonien™ kieltä mielessään, josta paljastuu kartta mystisen Matrixin sijaintiin. Samista tulee siis elintärkeä osa ihmiskunnan pelastamiseen.

Kuten yleensä, jatko-osat ovat edeltäjäänsä huonompia. Visuaalisesti rainassa on enemmän kaikkea, robooteissa on enemmän yksityiskohtia, ne ovat isompia ja entistä pahempia. Tietenkin myös lavasteet ovat massiivisempia ja räjähdyksiä on enemmän. Tämä ei kuitenkaan paranna leffaa, sillä tarina on kohtuullisen tylsä ja sitä kuljetetaan sekavasti. Myös koneiden taisteluiden kuvaus on epäonnistunut siinä määrin että koneista ei tahdo saada mitään selvää liian yksityiskohtien määrän vuoksi. Monestikaan katsoja ei osaa sanoa kumpi koneista on nyt päällä ja kumpi alla…
Toivottavasti kotvasen kuluttua ilmestyvä Transformers 3 on juoneltaan parempi ja kikkailultaan pienempi.

Teknisesti TKK -Blu-ray edustaa viimeisintä huipputasoa Paramountin tyyliin. Kaikki BD:n kikat on käytössä ja täten kuluttaja voi olla varma että saa kunnon kamaa ostaessaan tämän kiekon. Kuvanlaatu on täydellistä ja ääniraitana toimii lähes häviötön DTS HD Masteraudio.
    Bonuksia tarjoillaan ykkösen tapaan taas kahdella levyllä. Ykköslevyltä löytyy perinteikäs ohjaaja Michael Bayn ja käsikirjoittajien kommenttiraidat.
Kakkoslevy on puolestaan täyteen ahdettu teräväpiirtopaketti, joka on täynnä isoja puolen tunnin dokumentteja sekä leffan teosta alusta loppuun, että Transformersien historiasta. Lisäksi mukana on hauska "peli", jossa voi muokata valitsemansa ajoneuvon Need for Speed -tyyliin, ja katsoa minkälainen robootti siitä transformautuu. Levyyn on myös piilotettu herkkua tulevasta Transformers 3 -elokuvasta.

Mainos

Kokonaisuutena tämä on täydellinen viihdepaketti, joka on syytä hankkia mikäli Transformersit ovat lähellä sydäntä. Pelkästään kakkoslevyn läpikäymiseen saa varta aikaa koko päivän, joten mikään turha paketti ei Transformers 2 -Blu-ray ole.

KE

Mainos