Vuonna 2007 valmistunut alkuperäinen Transformers-leffa toi kasaritoimintafiguurit nykyaikaan. Kukaan ei tuolloin osannut aavistaa, että elokuva tulisi luomaan Transformers-brändistä yhden Hollywoodin tuottoisamman bisneksen.

Ensimmäinen Transformers aloittaa aivan alusta, eli Kuutiosta. Alkuperäisessä leffassa seurataan Autobottien, Decepticonien ja patrioottisten amerikkalaisten keskinäistä taistelua Maapallon herruudesta, patrioottisissa yhteenotoissa, patrioottisin klisein varusteltuna. Autobotit ovat onneksi ihmiskunnan puolella, ja maapallon tärkeimmät henkilöt ovat Shia LaBeouf sekä Megan Fox – mikä asetelma!

Ensimmäisessä Transformers-leffassa tarina oli ehkä yksinkertainen, mutta se oli todella viihdyttävä ja ajaton. Viihdyttävä se on edelleen. Elokuvassa on myös munaa aivan eri tavalla kuin kolmessa viimeisimmässä. Tehosteilla toki pullistellaan, mutta niin myös ohjaaja Michael Bayn tyypillisellä huumorilla, naisesineellistämisellä ja machoilulla. Kaikki palaset on kohdillaan.

Paras ja yksityiskohtaisin versio

4K-versiota onkin nautinto katsoa. Kuva on tarkempaa kuin koskaan aiemmin Suomessa. Värit toistuvat HDR:nä ja äänimaailma paukkuu parhaimmillaan kahdeksasta kotiteatterikaiuttimesta. Tämän täydellisempää äijäilyviihdykettä ei olekaan. Alkuperäinen Transformers onkin yksi niistä 4K-leffoista, joka pitää kuulua toimintanautiskelijan kirjastoon.

Lisukkeiltaan 4K-versio luottaa täysin samaan kattaukseen kuin alkuperäinen BD-julkaisu, sillä ekstrat ovat juuri tuon BD:n levyllä. 4K-levy on ahdettu ainoastaan täyteen häviötöntä elokuvabittiä. Ja hyvä niin!