Mainos

Deceptionit palaavat jälleen maapallonvalloitushaluisena. Osa ihmisistä, jopa tärkein lenkki NASA:sta suostuu pakon saneleman yhteyistyökykyisiksi näiden pahojen roboottien kanssa. Autobotit keräävät jälleen joukkonsa ja Sam Witwickyn (Shia LaBeouf) mukaan sotaan pahaa vastaan. Homma ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin ennen, sillä NASA pistää kampoihin ja Deceptioinien ylivalta on muutenkin pahempi kuin ennen.

Raketti

Kolmas Transformers-leffa palaa juurilleen. Kakkososa sai niin paskaa palautetta onnettomuudestaan, joten ohjaaja Michael Bay on ottanut opikseen. Ykkösen tasolle ei silti ylletä, sillä varsin perusromantiikka uupuu lähes kokonaan.

Mainos

Bayn tavaramerkit ovat jälleen vahvasti läsnä. Siniset anamorfiset linssinhäikäisyt, Bad Boys -kamera-ajot ja suurella telellä kuvatut silhuettikopterit ovat paikoillaan.

Rose
Roosa on uusi tytsyli. Hänellä on holtittoman suuret huulet.

Juoni on turha. Kyseessä on jälleen hyvän ja pahan taistelu, ei yhtään mitään muuta. Edes jonkinlainen sivuojuoni olisi piristänyt vähän suoraviivaista taistelua, mutta ilmeisesti kaikkea ei vaan voi vaatia. Shia Leböf vetää tutun roolinsa tuttuun tapaan. Megan Foxin korvannut Rosie Huntington-Whiteley näyttää kyllä timmiltä, mutta suloisuus puuttuu naiselta kokonaan. Eukosta jää pelkäksi obektiksi Bumbelbeen tapaan.

Mato

Transformers: Kuun pimeä puoli on parempi kuin edeltäjänsä, se toimii 3D-elokuvana esimerkkillisesti, mutta juonellisesti se on huttua. Ennakko-odotuksia ei kuitenkaan kannata pitää hirmuisen korkealla. Valitettavasti 3D versio ei vielä ole saatavilla Blu-rayna.

Normi Blu-ray-version kuva ja varsinkin ääni on loistoluokkaa. Ääntä on mahdollista laitteistosta riippuen kuunnella jopa 7.1 -tasoisena Dolby True HD:na. Levyltä ei löydy bonuksia lainkaan, joten on odotettavissa, että leffasta julkaistaan vielä rahastuskolmedeeversio bonusmatskun kera.

KE

Mainos