Mainos

Aluksi oli vain kuutio, joka pystyi luomaan elämää. Näin myös Transformersien rotu sai alkunsa. Ja kuten aina puolet eliökunnasta on kilttejä ja puolet pahoja. Transujen maailmassa nämä jaoteltiin kahteen ryhmään: Autobotit™ ja Decepticonit™.
Decepticonit™ ovat saaneet päähänsä loistavan idean tehdä paljon tuhoa ja vallata universumi. Tämä onnistuu samalla kuutiolla jolla elämää on luotukin. Kuution pahus kuitenkin vain katosi zildjardeja vuosia sitten jonnekin avaruuteen ja toivo oli melkein menetetty kunnes Transformersit saivat vihiä, että kuutio onkin ajautunut meidän ihmisten kotiplaneetallemme, Maahan. Alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan, sillä kiltit Autobotit™ eivät halua että Deceptionit™ saavat kuution käsiinsä ja luovat kaikista autoistamme, leivänpaahtimistamme ja hieromasauvoistamme pahuuden armeijan.

Linkkinä kuution ja Transformersien välillä toimii teinipoika Sam Witwicky (Shia LaBeouf), jonka isoisä on vuonna 1913 löytänyt kuution Antartikselta, ja silloin hänen silmälaseihinsa piirtyi kartta kuution sijainnista. Sam tahtoisi kuitenkin olla vain normaali teinipoika joka yrittää päästä koulun kauniimman tytön  (Megan Fox) mekon alle, mutta joutuu pakon edestä pelastamaan maailmaa Autobottien™ kanssa.

Transformers on täydellinen toiminnan ja viihteen paketti. Siitä innostuvat varmasti kaikki pikkupojat ja isommatkin äijät. Tekniikkaa, tuhoa ja naiskauneutta tarjoillaan isolla kädellä, eikä juonikaan ole aivan paska. Leffa soveltuu myös naisille, jotka pitävät toiminnallisesta viihteestä, sillä mihinkään överi lipeviin suorituksiin ei Michael Bay ole Megan Foxin ja Rachel Taylorin kanssa ryhtynyt, vaikka iso raha siihen mahdollisuudet olisikin tarjonnut.

Mainos

Michael Bay kuuluu allekirjoittaneen suosikkiohjaajiin, sillä miehen kädestä on syntynyt mm. The Rock, Island ja Bad Boys -leffat. Bay on luonut tunnetuksi isolla telellä kuvatut aurinkoa vasten nähtävät hienot silhuetit ja veret seisauttavat kamera-ajot. Niitä nähdään runsaasti myös tässä leffassa, ja se on iloa silmälle.

Mitäs sitten löytyy Blu-ray:n pellin alta? No sieltä löytyy mm. erittäin herkullisella kuvalla varustettu leffa, Dolby True HD -ääniraidalla. Leffan aikana on mahdollista käyttää kätevää pause-valikkoa, josta näkee suoraan missä mennään ja koska ollaan perillä. Ykköslevyltä löytyy leffan lisäksi ohjaajan kommenttiraita ja BD-Live™ ominaisuus, jolla pääsee netin välityksellä tutkimaan Transformeseja.
Kakkoslevy on puolestaan jaettu kolmeen pääkategoriaan, jonka alta löytyy hurjasti HD-tasoista leffan tekoprosessiin ja Transformersien historiaan liittyvää materiaalia. Michael Bay:n tyyli ohjata on huutaa kovaa megafoniin kaikki sanansa, ja eräässäkin dokumentissa leffan tekijät heittelevät Bayta kostoksi kymmenillä kumimegafoneilla.

Kokonaisuutena Transformers ykkösen tupla Blu-ray on viiden tähden viihdepaketti, joka pitää löytyä jokaisen miehen kokoelmista.

KE

Mainos