Mainos
Ohjaaja Michael Bay kyllästyi Transformers-elokuviin jo viimeistään kolmatta tehdessään. Mies kuitenkin pakotettiin tekemään vielä viideskin leffa. Tylsistyneisyys koko lelubrändiä kohtaan huokuu massiivisesti.

Viides Transformers-elokuva siirtyy Yhdysvalloista Englantiin, jossa tarinaa pohjustetaan kaukaa, historian kautta. Tarinassa brittien ritarit ja taikuri Merlin peuhtaroivat jo aikoinaan transformersien kanssa – sama jatkuu nykypäivänä. Edellisessä elokuvassa Maasta avaruuteen sinkoutunut Optimus Prime palaa kotiplaneetalle ja samaan aikaan Decepticonien julma johtaja, Megatron haluaa löytää Merlillä olleen muinaisen sauvan, voidakseen tuhota Maapallon. Edellisen leffan sankari Cade (Mark Wahlberg) on luonnollisesti ihmiskunnan ainut toivo.

Transformers: Viimeinen ritari on yhtä kamalaa syöpää kuin pari edellistä Transformers-elokuvaa. Michael Bayn kyllästyminen ja käsikirjoituksen heikkous ovat anteeksiantamattoman luokatonta. Kuvaukset on taas aloitettu ennen kuin käsikirjoitus oli valmis. Leffan budjetin ollessa 217 miljoonaa dollaria, on uskomatonta, että näin järkyttävä skripti menee läpi.

Mainos

Elokuva nojaa puhtaasti jättiläisrobottien kädenvääntöihin ja kauniisiin superautoihin. Autot ovat kuitenkin edellisiä osia pienemmässä roolissa, sillä nyt on tärkeää revitellä lentävän metalliromun ja lohikäärmerobottien kanssa.

Ai niin – ja tietenkin tuotesijoittelu on jälleen siinä varsinaisessa pääroolissa!

Paha poliisi on jälleen mukana – statistina.

4K-kuva on herkkua

4K UHD Blu-ray on formaattina lyömätön. 217 miljoonan dollarin hintaisesta estetiikasta saa kaiken irti 3840 x 2160 pikselin suuruisen kuvan ja 10-bittisen HDR-värien myötä. On vain muistettava, että 4K-kuvaa tulee tuijottaa 55-tuumaisen telkkarin kanssa noin metrin päästä tai sitten kuvaa on katsottava koko seinän kokoisena tykiltä ammuttuna. Muuten 4K menee hukkaan.

4K-levy tulee kolmen kiekon kera. Yhdessä on vain 4K UHD -versio leffasta, toisessa tavallinen BD-kiekko ja kolmannessa kaikki ekstrat. Ekstroista tärkeimmät ovat neljä isoa making of -koostetta, mutta myös perinteisempää ryönää on tungettu koko levy piukkaan. Transformers-fanille paketti on täydellinen – muille elokuvakulinaristeille, ei niinkään. Nooooh, bisnestähän tämä vain on, eikä taidetta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Transformers: Viimeinen ritari
Edellinen artikkeliEA Sports UFC 3 beta on vielä tämän päivän avoin kaikille PS4- ja X1-pelaajille
Seuraava artikkeliAssassin’s Creed 4: Black Flag tulee ilmaisjakeluun 12. joulukuuta
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.