Mainos

 

Saksalainen elokuvaohjaaja Uwe Boll lupasi pari vuotta sitten lopettaa elokuvien tekemisen, jos miljoona ihmistä allekirjoittaa sen puolesta adressin. Tällä hetkellä adressin on allekirjoittanut yli 355 000 ihmistä. Käykää nyt ihmeessä laittamassa nimi alle. Bollin sotaelokuva Tunnel Rats on niin käsittämätöntä tuubaa, että suosittelen tämän katsomista vähintään kahden promillen humalassa (koskee tietysti vain täysi-ikäisiä).

 

Mainos

Elokuva sijoittuu 1960-luvun lopun Vietnamiin. Vietkongin kaivamat valtavat tunneliverkostot toimivat paitsi huoltoreitteinä, myös keinona iskeä amerikkalaisjoukkoja vastaan tehokkaasti ja salakavalasti. Amerikkalaiset perustivat joukkoja, joiden tehtävä oli syöksyä tunneleihin ja tuhota vihollinen kranaattien ja pistoolien avulla. Tunneleissa odottivat paitsi sissit, myös häijyt ansat. 

 

Lähtökohdat ovat siis hyvät. Elokuvan mainoslausekin kertoo, miten Platoonin jälkeen olemme vihdoin saaneet Tunnelirotat-elokuvan. Siinäpä sitä onkin sotaelokuvien ystävälle pohdittavaa, sillä hetken kuluttua vetää aika hiljaiseksi. 

Elokuvan päähenkilöt ovat niin kliseisiä kuin vain voi olla. Puhutaan perheistä, haaveillaan hampurilaispaikan perustamisesta ja pohditaan jumalan olemassaoloa. Tottahan toki seuraamme, miten tulokas oppii joukkojen tavoille, ja aivan yllättäen mukana on myös ärjy kersantti. Kas kun kenenkään lempinimi ei ole Kasipallo. 

 

Viidakon keskellä majaa pitävät amerikkalaisjoukot joutuvat väijytykseen, ja ainoa keino on siirtyä tunneleihin. Alkaa käsittämätön sekasorto ja säntäily paikasta toiseen. Päitä räjähtelee ja raajoja lentelee pitkin metsää. Mäiske on vakuuttavaa, mutta entä sitten kun kerran mitään muuta tarjottavaa ei ole. Lisäksi näyttää siltä, että kaikki toiminta tapahtuu noin 50 neliömetrin alueella.

 

Näyttelijöistä pahin tapaus on jonkinlaisessa pääosassa oleva Wilson Bethel (korpraali Dan Green), joka puhisee ja nyyhkii roolinsa niin yli, että silmät on välillä pakko laittaa kiinni ja laskea rauhallisesti yhdestä kymmeneen. Jääkaappi kutsui siinä vaiheessa kun korpraali murjotti tunnelissa ja kapinoi laittamalla tupakaksi.

Tämä elokuva on hirveä rangaistus. Nainen, jos miehesi pitää Tunnel Rats –elokuvasta, ota asia rohkeasti puheeksi. Vaikeistakin asioista voi päästä yli. 


 

SA


 

Mainos