Mainos
Ultrakevyiden hiirien painisarjassa riittää osallistujia lähes jokaiselta oheislaitteiden valmistajilta. Turtle Beachin uusin höyhensarjalainen kulkee nimellä Pure Air, eikä se pilveä paljon enempää paina. 

Hauras ja henkäyksenohut kosketus on kepeän laulun nimi, mutta se sopii myös Turtle Beachin Pure Air -pelihiiren sisääntulokappaleeksi. Myös nimestä on karisteltu liikakilot pois ja Roccat-logosta jäi vain kaunis muisto.

Miksi pitää useampaa brändiä, kun ne voidaan sulaututtaa kaikki Turtle Beachin imagon, sekä nimen alle?

Mainos

Ei mitään krumeluuripuuroa

Testijakkaraan kulkeutunut Pure Air on valkoisessa mattakuosissa, eikä siinä muita sävyjä ole. Ainoastaan persauksen ”Turtle Beach”-logo antaa väriä kasvoille. Ei sillä, että sitä tarvitsisi, sillä erittäin pelkistetty kokovalkoinen toimii todella hyvin.

Koolla ja varsinkaan massalla ei hiirtä ole pilattu, vaan se mahtuu kouraan kuin kouraan. Isoimmille räpylöille se on kuitenkin liian pieni, vaikkei mistään läppärihiirestä puhutakaan. Kriitikon suht isoon räpsään Pure Air on kuitenkin juuri sopiva.

Aiempi, vielä Roccatin nimellä kulkenut Kone Air oli huomattavasti isompi ja onkin mainio kontrasti pelihiirten välillä.

Snadi ja biitti

Pure Airin muodot ovat selkeästi oikeakätisille jälleen sunnattu. Vasenkätisille on olemassa sitten omat ratkaisunsa, mutta tämä se ei kuitenkaan ole.

Hennot kaaret mukautuvat kämmeneen kivasti ja kaikki napit ovat luonnollisissa, helposti hiplattavissa kohdissaan. Ainoastaan DPI-napin sijainti on mennyt metsään kuin thaimaalainen marjanpoimija. Oudosti sijoiteltu namiska sijaitsee vasemman korvan alla kyljessä, johon pitäisi peukalolla sohia. Tiukoissa pelihetkissä, jotka nopeuden säätöä vaativat ei tarvittavaan nappiin intuitiivisesti osu. Ehkä tällä on haettu se gramman lisäsäästö, vaikka painoakaan ei yli 54 gramman ole.

Tarpeeksi nappeja

Yhteenlaskettuna kuusi, tai kahdeksan jos hiiren rullan ylös-, sekä alasrullaukset lasketaan painikkeiksi. Perinteiset vasen-, sekä oikean korvan lisäksi vasemmalta kyljeltä löytyy jo standariksi muodostuneet, täysin kustomoitavat, kaksi näppäintä. DPI-painike hieman ylempänä, peukalon tuntumassa on pieni, siro ja huonosti sijoiteltu.

Pure Airin pohjasta löytyy myös liukusäädin, jossa valitaan joko Bluetooth- tai 2,4 ghz:n yhteys, yhteyspalikkaa hyväksi käyttäen.

Tarvittavat mukana

Tarpeeksi potkua

Ergonomisen, sekä äärettömän kevyen designin lisäksi, kuoren alta löytyy jälleen tarpeeksi heppoja. Akku kestää täyteen ladattuna jopa 125 tuntia, eikä latauskaan kauaa kestä, nopean lataustoiminnon vuoksi. Vartti kaapelin päässä pidettynä saa Pure Airista iloa irti jo useammaksi tunniksi ja hiiri tietenkin toimii myös kaapelin kanssa. Pelihetkiä ei tarvitse tauolle siis laittaa.

Mukana toimitettava USB-C-kaapeli ei helposti kieroon mene ja joustaa myös kivasti.

Optisen sensorin Pöllön-Silmä (Owl-Eye) tarjoaa 26K tarkkuutta aina sieltä 50:s asti. Lähes portaaton DPI-säätö mahdollistaa erittäin tarkan kustomoinnin nopeuteen.

Kytkiminä on jälleen, Turtle Beachille tuttu TITAN:n optiset kilkuttimet ja korvanamikat ovat esijännitetyt tarjotakseen parannetun vasteajan.

Myös AIMO:n älyvaloajot, kaikissa RGB-väreissään on uuden, Swarm 2 -ohjelmiston kautta mahdollista kustomoida. Värimaailma koskee tosin ainoastaan Turtle Beachin logoa, joka kriitikolle maistuu.

Vanhan ja ankean Swarm-ohjelmiston korvaa uusi ja uljas Swarm 2

Tästäkö kesän kuumin pelihiiri?

Turtle Beach Pure Air-pelihiiri tarjoaa tarkan ja erittäin kevyen kokemuksen, vieläpä järkevään hintaan. Alta satkun poistettava pelirotta vakuuttaa akun kestollaan, keveydellään, sekä tarkkuudellaan ja on siksi erittäin hyvä valinta.

Jos ultrakevyet asiat eivät ole sinun juttusi, kannattaa katse kohdistaa, Respawnin arviossakin olleen, Kone Airin suuntaan.

Mainos