Mainos

Matt (Ryan Reynolds) on nuori CIA-agentti, joka on pestattu turvatalon isännäksi Etelä-Afrikkaan. Elämä talossa on varsin kuivaa, sillä turvatalo ammottaa tyhjyyttään. Tylsyyteen tulee kuitenkin piristettä kun vaarallinen maanpetturi Tobin Frost (Denzel Washington) jää kiinni Yhdysvaltain konsulaatissa. Mattin tehtäväksi tulee vartioida, ettei mikään paha pääse iskemään vaarallisen vangin kimppuun. Pian turvataloon kuitenkin hyökätään massiivisen operaation voimin ja Matt huomaa olevansa karkumatkalla vaarallisen vangin kanssa Kapkaupungin turvattomassa sykkeessä.

Turvatalon monitorit

Turvatalon traileri ja juliste lupaavat taattua toimintatrilleriä ja tiukkoja takaa-ajoja agenttityyliin. Tätä on kyllä tarjolla, mutta jotain puuttuu vahvasti. Juoni on aluksi erittäin sekava, hämmentävän leikkauksen takia, mutta selkenee sitten pian. Puolivälissä jaaritellaan liikaa niitä näitä, eikä elokuvassa tunnu olevan enää mitään sisältöä. Lopussa taas juoni alkaa kiinnostamaan, mutta loppu on niin ennalta-arvattavissa, että pahimpien koukeroiden jälkeen se ei kiinnosta enää pätkääkään.

Mainos

Kuulustelut

Ryan Reynolds ja Denzel Washnigton vetävät tutulla ja turvallisella, varmalla tyylillä läpi elokuvan. Uskottavuusongelmia ei ole pätkääkään, vaikka Washingtonin omituiset kierot hymyt ovatkin erittäin turhia.

Elokuvan kuvaus on hienoa. Erikoislähikuvia tarjoillaan poikkeuksellisen paljon ja tämä tarjoaa enemmän tiiveyttä ja intensiivisempää kosketusta hahmoihin. Takaa-ajot on kuvattu hienosti ja muutama maukas hidastuskin leffasta löytyy – joskin täysin irrallisena ja turhana elementtinä.

CIA-pomot

Turvatalo on ihan ok toimintapläjäys, mutta huomattavasti parempiakin leffoja on tarjolla. Mikäli poliittinen trilleri on se mitä mieli tekee kuitenkin katsoa, on Turvatalo ihan kelvollinen paketti.

Bonuspuoliskolta löytyy toiminnantäyteistä making offia kulissien takaa seitsemän koosteen voimin. BD-paketista löytyy myös digitaalinen kopio, joka toimii vain PC-tietokoneissa.

KE

Mainos