Mainos

Twilight-saaga jatkuu ensimmäisellä päätösosalla, jossa hellyyttävä pääpari ajautuu naimisiin. Lutuinen ihmissusipoika Jacob (Taylor Lautner) ei ole asiasta kuitenkaan riemuissaan, joten hän yrittää pistää kapuloita rattaisiin mahdollisuuksien mukaan. Valkea vampyyri ja ihmistyttö pääsevät kuitenkin onnellisesti avioliiton erikoiseen satamaan, josta matka johtaa ainutlaatuiselle häämatkalle paratiisisaareen. Siellä, kuten arvata saattaa käy vampyyrin siemen ihmistytön vakoon ja raskaushan siitä sitten Bellalle (Kristen Stevart) putkahtaa. Odotus ei kuitenkaan etene aivan kuten ihmisillä, vaan verenhimoinen sikiö vie neidon anemian partaalle. Vampyyrit yrittävät yhdessä pörröisten, mutta lihaksikkaiden ihmissutten kanssa keksiä keinon pelastaa Bella ja saattaa demoni turvallisesti ulos äitimuorin vatsasta.

Anemia
"Mä oon ihan fine. Hiukan täs vaan vatsa kurnii."

Twilight on romanttinen trilleri, joka jo heti ensimmäisetä osasta lähteien on oksettanut toisia ja ihastuttanut teinityttöjä. Sama hölynpöly jatkuu ties kuinka monennessa osassa ja tällä kertaa erityisen hidastempoisesti. Elokuvan ensimmäinen puolisko on turhanpäiväistä vaapomista ja paskanpyörittelyä, ettei pahemmasta väliä. Loppupuoliskolla meno käy kuitenkin mielenkiintoiseksi, sillä riutuneen Bellan CGI-maski jo yksistään on mielenkiintoista katsottavaa. Elokuva päättyy arvatenkin koukkuun, johon palataan saagan viimeisessä osassa, marraskuussa.

Mainos

Susilauma

Bonuspuolelta löytyy nippu making-of-videoita, joista mielenkiintoisin kertoo Bellan raskaudesta. Bonareita löytyy myös kourallinen kaikesta muusta, joten Twilight-faneille riittää pureskeltavaa itse leffan jälkeenkin.

Twilight: Aamunkoi, osa 1 on elokuvaturhake, joka sopii yksinomaan vain Twilight-faineille.

KE

P.S. Jään odottamaan, koska Blade tulee lopulta lahtaamaan kaikki Twilight-vampyyrit.

Mainos