Mainos

Vuonna 1993 julkaistu Harrison Fordin ja Tommy Lee Jonesin tähdittämä Takaa-ajettu sai samanhenkistä jatkoa vuonna 1998. Takaa-ajajat kertoo liittovaltion poliisi Samuel Gerardista (Lee Jones), joka joutuu lento-onnettomuuteen vankilasta vankilaan kulkevan rikollisjoukkion kanssa. Kaikki muut rosvot saadaan saman tien nalkkiin, paitsi ovelaa Mark J. Sheridania (Wesley Snipes), jota epäillään kahden poliisin taposta New Yorkissa. Kuten Takaa-ajetussakin, myös Takaa-ajajissa karkulaisena oleva päähahmo ei ole oikeasti syyllinen ja yrittää täten pakoreissunsa yhteydessä saada asiat oikealle mallille.

Lentokone maassa

Takaa-ajajat on lähes identtinen kertomus Takaa-ajettu -elokuvan tarinasta, omilla pikku muutoksillaan. Kaikki on vähän isompaa ja Wesley Snipes on huomattavasti uhkaavampi kuin Harrison Ford alkuperäsielokuvassa. Tommy Lee Jones on jälleen yli-inhimillisen älykäs, mutta ilman tätä Sherlokkia, olisi leffa huomattavasti tylsempi. Käsikirjoitus toimii ja vauhtia riittää siis.

Mainos

Reittisuunnittelu

Takaa-ajajat onnistuu pitämään kasassa riittävän monta yllätystekijää ja jännityselementtiä, joten leffa ei käy tylsäksi ennen lopputaistelua. Viimeiset faitit ovat liian pitkiä ja ennalta-arvattavia. Suurin osa leffasta on kuitenkin vauhdikasta ja viihdyttävää.

Snipes pohtii ja puntaroi

Bonuslaatikosta löytyy vain leffan traileri ja pari kulissientakaista koostevideota, joka on jaettu useaan osaan.

BD-version kuvanlaatu on erittäin hyvää ja ääniraitakin potkii kivasti. Jotkut tehosteet ovat kuitenkin huonolaatuisia ja analogiajan äänitehosteet paljastavat heikkoutensa.

KE

Mainos