Mainos
Stephen Kingin kirjaan perustuva Uinu, uinu lemmikkini on saanut modernisoidun remaken vuoden 1989 elokuvasta. Maistuuko vanha zombitarina uutena painoksena yhtä hyvältä kuin 80-luvulla?

Pureudutaan tähän kysymykseen kohta. Kerrottakoon ensin, että elokuva kertoo amerikkalaisesta keskiluokkaisesta perheestä, joka muuttaa maalle, kauas kaupungin kiireistä. Isukki on kunnallislääkäri ja äiti kotiäiti. Perhe kohtaa traagisen menetyksen ensin lemmikkikattinsa jäätyä auton alle, sitten vielä karmeamman kohtalon. Onneksi uuden tontin takapihalta löytyy vanha intiaanien taikatontti, jossa kuolleet heräävät oikein haudattuna jälleen henkiin… ei tosin entisinä mukavina itseinään.

Mainos

Rebootti Kingin faneille

Uinu, uinu lemmikkini -rebootti on tehty miellyttämää Stephen Kingin faneja. Elokuvassa on useita viittauksia miehen muihin teoksiin mm. Cujoon ja SE-elokuvaan. Tarkkasilmäinen ja -korvainen huomaa piilotetut easter eggit heti.

Vaikka elokuvan tarina onkin potkuisa, on uusi painos ehkä hieman liian kliininen, siloteltu ja tylsä. Kasariversion ”rumaa” kauhua ei ole tähteellä ja tilalla on enemmän jump scarea. Hyppysätkyillä ei pysy pelon vallassa, sillä tunnelma on teknisestä laadustaan huolimatta tv-sarjakauhun tasoa.

Sen enempää itse tarinaa spoilaamatta, uudet käänteet ovat aikaamme sopivia, mutta kokonaisuutena vuoden 2019 versio on auttamatta laimeampi esitys aikaisempaan verrattuna. Muutokset vanhasta tuntuvat myös tarpeettomilta, sillä ensimmäinen versio toimi aivan hyvin.

Itsenäisenä elokuvana puolestaan Uinu, uinu lemmikkini on tarinallisesti hyvinkin toimiva ja synkkä jännäri. Mikäli alkuperäinen leffa on näkemättä tai kirja lukematta, kannattaa tämä pätkä katsoa itsensä sivistämiseksi. Jos kuitenkin saa valita, on vuoden 1989 versio selvästi parempi, kirja vieläkin parempi.

UHD:lla terävämpää terävyyttä

4K-laatu on teknisesti maukasta. Kohtauksissa on paljon yksityiskohtia bongattavaksi – etenkin niitä easter eggejä. Samoin UHD-version äänimiksaus hivelee häviöttömänä kultakorvia.

Bonuspuolelta löytyy muutama poistettu kohtaus ja muuta turhaketta. Kunnollinen making of -kooste intiaanitaruston avaamisella olisi ollut maukas, mutta loistaa nyt poissalollaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Uinu, uinu lemmikkini
Edellinen artikkeliHitman-kehittäjältä uusi peli
Seuraava artikkeliFinal Fantasy VIII Remastered -arvostelu – Mielipiteitä jakava fantasia uusissa väreissä ja polygoneissa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
uinu-uinu-lemmikkini-arvostelu-4k-uhd-blu-ray-kauhuklassikko-uudelleenversioitunaUinu, uinu lemmikkini on tarinallisesti hyvinkin toimiva ja synkkä jännäri. Mikäli alkuperäinen leffa on näkemättä tai kirja lukematta, kannattaa tämä pätkä katsoa itsensä sivistämiseksi. Jos kuitenkin saa valita, on vuoden 1989 versio selvästi parempi, kirja vieläkin parempi.