Mainos

Jo neljäs Underworld-elokuva The Awakening jatkaa tarinaa vampyyreistä ja ihmissusista, jotka vihottelevat keskenään ihmisiltä piilossa. Kun edellisessä osassa ihmiset tulivat tietoisiksi näistä kahdesta myyttisestä rodusta, jatkuu tarina nyt yli-ihmisten pakoilulla.
Päävampyyrihybridicoctail Selene (Kate Beckinsale) jää vampyyrinmetsästäjien kynsiin nalkkiin ja syväjäätyy 12 vuodeksi. Sinä aikana on paljon tapahtunut. Koko Amerikka on puhdistettu alamaailman niljakkeista ja ihmisillä on rauha. Selene pakenee vankilabrasta (kuin Resident Evileissä) ja huomaa näkevänsä omituisesti myös toisen vampyrin silmin. Hetken kuluttua homma ratkeaa, sillä kyseessä on Selenen oma tytär, jota jahtaavat niin ihmiset, vampyyrit kuin ihmissudetkin. Selene tekee kaikkensa pelastaakseen tyttärensä.

Jäässä

Underworld: Awakening kopioi tarinaa härskisti Resident Evil -saagasta ja sekoittaa sen huonoon Ghost Rider 2 -leffaan. Lopputuloksena on yllätys, yllätys kuitenkin ihan kelvollista viihdettä, joka jytisee ja paukkuu jämäkästi.

Mainos

Näyttelijäntyö, kuvaus ja ohjaus ovat kaikki perusvarmaa Hollywood-huttua, josta ei jää niin vakuuttava kuin huonokaan maku. Perussetti on varmaa ja viihde toimii.

Herätys

3D-tykin omistaja saa rahoilleen täyttä vastinetta, sillä 3D-kuva on pakattu BD:lle MVC-tekniikalla, joka tarkoittaa kahden puolikkaan kuvan sijasta täysiä 1920×1080 -kokoisia kuvia oikealle ja vasemmalle silmälle.

Bonuspuoliskolta löytyy vakiokamaa kulissien takaa viiden asiaohjelman voimin. Naurukela ja kommenttiraidat ovat tietysti myös mukana, mutta kiinnostavin kaikesta on 3D-version rakentamisesta kertova pikkuklippi.

UW:A on ihan ok toimintapaukku, joka sopii erityisesti Resident Evil -elokuvien ystäville.

KE

Mainos