Mainos

78-vuotias Karl Fredrickson (Edward Asner [orig.]) on leskiintynyt vanha herra joka missasi elämänsä seikkailun eläessään onnellisesti vaimonsa Ellien (Elie Docter [orig.]) kanssa. Unelma muuttaa asumaan tuntemattomalle pöytävuorelle Etelä-Amerikkaan alkaakin käydä toteen kun Karlin rauhaisa asuntoalue meinataan muuttaa suurkaupungin ydinkeskustaksi. Karl virittää talonsa täyteen ilmapalloja ja pakenee kaupungista lentäen. Mukaan sattuu joutumaan 8-vuotias partiopoika Rasmus (Jordan Nagai [orig.]), joka vie Karlin tämän tahtomattaan uskomattomiin ongelmiin ja seikkailuihin.

Up on täydellistä viihdettä Disney / Pixarin virheettömään tyyliin. Tarina on sekä koskettava, hauska, mahtipontinen että vauhdikas ja se sopii aivan kaikille. Ääninäyttely on luonnikasta ja animaatio hivelee silmiä. Elokuvaan on upotettu järjetön määrä pikkiriikkisiä yksityiskohtia, joita varsinkin BD-versiossa voi ihastella leuka lattiassa. Lisää yksityiskohtia löytää jokaisella katselukerralla ja vielä lisää kun katsoo bonuksista making of –dokkarit.

Keväällä leffateattereihin 3D:nä putkahtanut Up julkaistaan nyt mahtipontisena Blu-ray –pakettina, jossa on itse elokuvan lisäksi viimeisintä tekniikkaa olevat valikot ja käsittämätön määrä bonuksia. Jo ykköslevyllä on leffan lisäksi 20 minuuttinen making of –dokkari, pari lyhytelokuvaa ja trailereita. Kakkoslevy onkin sitten pelkästään extrojen valloittama ja se sisältää pelejä dokumentteja ja poistettuja kohtauksia. Levyltä löytyy myös Disney BD-Live, joka ei ainakaan arvostelua kirjoittaessa vielä toiminut ”olemallani alueella”, mutta leffan julkaisun myötä se varmasti alkaa pelittämään.
    Koska elokuva nähtiin teattereissa 3D:nä, on siitä odetettavissa vuoden tai kahden sisään vielä uudelleenjulkaisu 3D-versiona, mutta tämä 2D-versio on malttamattomalle ehdottomasti pakkohankinta.

Mainos

Disney / Pixarin Up on jälleen kerran uskomaton taidon-näyte Waltin firmoilta ja täydellinen elokuva, joka sopii ihan jokaiselle elokuvan ystävälle.

KE

Mainos