Mainos

Justin Quale (Ralph Fiennes) on brittiläinen diplomaatti, jonka ihastuttava, mutta hieman kevytkenkäisen tuntuinen vaimo (Rachel Weisz) murhataan kesken tämän työmatkaa Keniassa. Justin päättää lähteä selvittämään omin päin vaimonsa murhaa, ja joutuu keskelle monimutkaista poliittista salaliittoa.

 

Uskollinen puutarhuri on brittliäs-saksalainen romanttispoliittinen trilleri. Sanasta trilleri ei kannata kuitenkaan ottaa minkäänlaista reaktiota, sillä Uskollisesta puutarhurista on trilleri kaukana. Leffan trillerit sijoittuvat lähinnä politiikan kauhukiemuroihin, jotka ovat enemmän puuduttavia kuin jännittäviä.

Mainos

   Vaikka leffan pääosaesittäjät Weisz ja Fiennes vetävätkin roolinsa hienosti, on leffan ohjattu maailman puuduttavimmaksi. Tarina ei etene suuntaan jos toiseenkaan. Jokainen kohtaus on toistaan pidempi ja kuivempi. Allekirjoittanut joutui katsomaan tämän leffan kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla uni tuli jo vartin sisään. Toisella kerralla uni tuli puolessa välissä, jota seurasi kunnolliset 10 tunnin yöunet. Nukkumattina Uskollinen puutarhuri on siis vertaansa vailla!

 

Leffan kuvanlaatu on ihan ok. Kauempaa katsottuna se on terävää, mutta isolta kankaalta katsottaessa, huomaa filmioptiikan heikkoudet. Jokainen kuva on hieman softia. DVD-laadun BD-versio voittaa kuitenkin mennen tullen, eikä se muutenkaan missään tapauksessa ole huonoa. Ääniraidaksi voi valita joko Dolbyn tai DTS HD Master Audion.

   Bonusmateriaalia Blu-ray –versiosta ei löydy lainkaan.

 

Kuivan brittiläisen politiikan ystävälle Uskollinen puutarhuri saattaa olla orgastinen kokemus, mutta trillerin ystävälle se tuo syvän unen viimeistään puolessa välissä.

 

KE 

Mainos