Mainos
Vielä 1970-luvulla, aikana ennen kaapelitelevisiota tv-uutisankkuri oli kaikkein vakavastiotettavin julkisuudenhenkilö, joka oli mahdollista olla. Alaa hallitsivat suvereensiti miehet. Ron Burgundy (Will Ferrell) on San Diegon kovin uutisankkuri, jonka neloskanava on Kalifornian suosituin. Suosiolle tulee kuitenkin suuri uhka, kun Carolinasta saapuu määrätietoinen huippujournalisti Veronica Corningstone (Christina Appelgate), joka uhkaa viedä huippuankkurin pestin kokonaan. Verinen taistelu tv-herruudesta alkaa.
 
Uutisista hyvää iltaa
 
Yhdeksän vuoden jälkeen Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda saapuu vihdoin teräväpiirtomarkkinoille. Leffa oli jo aikoinaan suosittu nokkeluudestaan ja kovien tähtien cameorooleistaan. Melkeinpä kaikki valkoihoiset Hollywoodin pinnalla olevat koomikot piipahtavat jossain vaiheessa leffaa ruudulla.
 
Uutisankkuri nojaa kakka- ja seksihuumorin lisäksi narsismihuumoriin ja aitoon tv-kanavaläppään. Itsekin vuosia tv-uutistoimituksessa työskennelleenä voin vahvistaa meiningin olevan juuri jotain noin pimeää. Itsestään Ron Burgundystakin tuli heti mieleen oman elämäni tv-persoonavastine, joka edelleen uskottelee itselleen työskentelevänsä kansallisesti merkittävimmällä uutisasemalla, vaikka todellisuus on jotain paljon, paljon pienempää.
 
Show
 
Ron Burgundyn legenda on kaksipiippuinen leffa. Osa sen huumorista on oikeasti hauskaa ja saa nauramaan, mutta tasan yhtä paljon siinä on cackaa. Osa elokuvan sketseistä on järkyttävästi ylipitkiä ja osa muuten vaan todella huonoja. Elokuva kuitenkin kantaa itensä ihan kelvollisestii loppuun asti.
 
Naisankkuri
 
Bonuksia Blu-ray-levyltä ei löydy yhtään, eikä niitä paljon kaipailekaan. Naurukela ja poistetut kohtaukset kun ovat tämänkaltaisessa tuotteessa yhtä tyhjän kanssa.
Mainos