Mainos

Jacques Clouseau (Peter Sellers) on ranskalainen koomisen kömpelö komisario, joka päätyy vahingossa jahtaamaan maailman suurinta timanttia, Vaaleanpunaista pantteria. Clouseun todellinen kohde on kuitenkin herrasmiesvaras sir Charles Litton (David Niven), joka joutuu sekasotkun keskelle oman veljenpoikansa (Robert Wagner) ansiosta. Kaiken sekamelskan ja sotkun keskellä on kuitenkin timantti, jonka kaikki haluavat saada käsiinsä.

Naamiaiset

Pink Panther on klassikko ja lajinsa helmiä. Komedia on kuitenkin hyvin perinteistä, joka saattaa jättää joitain nuorempia katsojia kylmäksi. Moni elokuvan hauskimmista kohdista perustuukin Peter Sellersin loistavaan näyttelyyn kömpelönä etsivänä ja hauskuus löytyy häsläyksestä ja asioiden sotkemisesta.

Mainos

Elokuvan juoni on hyvin yksinkertainen pohjimmiltaan, mutta hahmojen aiheuttamat sotkut tekevät siitä mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa katsottavaa. Vaikka loppuratkaisun voikin arvata, on matka siihen todella mukavaa.

Kylvyssä

Elokuvan suosio yllätti tekijät täysin ja siitä tuli nopeasti hitti. Elokuva poiki kaikkiaan kymmenen jatko-osaa pelkästään näyteltyjä elokuvia. Alkuperäisen Pink Panther -elokuvan alkuteksteissä esiintynyt vaaleanpunainen pantteri sai myös oman piirretyn ja näitä lyhyitä pätkiä tehtiin yhteensä 124 kappaletta. Pink Panther on myös saanut oman hedelmäpelin, jota voit pelata netissä, jonka lisäksi hän myös tähdittää useita videopelejä.

Blu-ray sisältää mukavasti lisämateriaalia. Levyltä löytyy ohjaajan komenttiraita, koosteita elokuvasarjasta ja sen kuuluisasta kissasta, trailerin ja mielenkiintoisia dokumenttipätkiä Robert Wagnerista, jalokivistä ja herrasmiesvarkaista.

Mainos