Mainos
Ice Agen tekijät siirtyvät muinaisuudesta moderniin nykyaikaan James Bondin jalanjäljissä.

Itse ilkimys ja Ihmeperhe ovat osoittaneet, että agenttiseikkailuille on hyvinkin kysyntää lapsiperheiden markkinoilla. Niinpä myös Blue Sky ottaa genren haltuun, ja mikäs sen parempaa kuin pyytää Will Smith päärooliin ja kääntää koko agentismiroolitus ylösalaisin.

Mainos

Tarina hyväksymisestä

Pigeon: Impossible (2009) -animaatiosta innoituksensa saaneen elokuvan tarina seuraa agenttien keksinnöistä vastaavan insinöörinuoren, Walter Beckettin elämää. Kun hän keksii prototyypin, jolla agentti voi kadota, joutuu hän seikkailupyörremyrskyyn keskelle teknologista vallankumousta, jossa smoothi agentti muuttuu puluksi ja saa vastaansa aasialaisrikollisen, jonka käsi on enemmän kuin Kapteeni Koukun koukku.

Kaiken sen agenttiseikkailun lomassa elokuva pyrkii istuttamaan katsojiin ajatusta siitä, että outous on tärkeää ja kaikilla on ihmisarvo. Se luokan hiljaisin nörtti saattaa olla tulevaisuuden toivo. Ja näinhän se onkin. Omalla luokallani oli tästä peruskoulussa useita esimerkkejä. Luokan rasittavimmasta pellestä tuli professori ja hiljaisesta hikarista lakimies. Itseensä ja unelmiin kannattaa siis uskoa.

Ekstrat?

Elokuvan blu-ray-version ekstroista löytyy vakiokattaus poistettuja kohtauksia, musiikkivideoita, galleriaa ja making of -dokumentaaria, jossa tekijät kehuvat toisiaan. Ei siis mitään uutta auringon alla. Nämä kyllä katsoo kerran läpi sivistyäkseen, mutta sen suurempaa iloa ekstrat eivät tuota.

Kannattaako katsoa?

Vakoojat valepuvuissa on mainio toimintaleffa, joka sopii erinomaisesti katsottavaksi lasten kanssa. Omaan kriitikkojoukkueeseeni kuuluivat 5- ja 7-vuotiaat apurit. Heiltäkin tuli elokuvasta ylistävää arviota, vaikkakin lopputaistelun turha venytys sai kaikki kolme haukottelemaan ja odottelemaan loppua. Leffa on kuitenkin ehdotonta viihdettä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Vakoojat valepuvuissa
Edellinen artikkeliSteamin kesäale alkoi
Seuraava artikkeliIGN ylistää Cyberpunk 2077 -peliä ennakossaan: ”Yksikään pelikokemus ei ole samanlainen”
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
vakoojat-valepuvuissa-arvostelu-blu-ray-a-luokan-agenttianimaatioVakoojat valepuvuissa on mainio toimintaleffa, joka sopii erinomaisesti katsottavaksi lasten kanssa.