Mainos

Stephen Meyers (Ryan Gosling) on kuvernööri Mike Morrisin (George Clooney) lehdistösihteeri presidentinvaalikilpailussa, jossa voitto on tärkein. Koko kamppista johtaa stressikynnyksensä päässä oleva viekas Paul (Philip Seymour Hoffman) ja 9 % voitto näyttäisi olevan selvä. Ulkopuolisesti I Like Mike -kampajan sujuu hienosti, Mike hymyilee ja puhuu innostavasti, mutta kulisseissa kuhisee. Ohion esivaalit nimittäin ajavat Stephenin niin diippiin kuseen, että mies joutuu tarkastelemaan asemaansa valtapelin molemmin puolin. Vielä kun pakkaan sekoitetaan tyttökin (Evan Rachel Wood), alkaa tilanteet kuumottamaan entisestään.

Ryan

Vallan kääntöpuoli on itsensä George Clooneyn tuottama, ohjaama ja päänäyttelemä poliittinen trilleri, joka nappaa kierosti otteeseensa, pitää siinä koko leffan ajan, eikä suostu irrottamaan ennen yllättävän laimeaa loppua.

Mainos

Vaikka allekirjoittanut ei ole millään tasolla poliittinen ihminen, kiinnosti politiikka tätä elokuvaa katsoessa aivan täydellä tasolla. Käsikirjoitus on loistava, casting täydellinen ja Clooneyn ohjauskin toimii.

Kuvauksessa luotetaan puhtaasti perinteiseen kameratyöskentelyyn, eikä kikkailussa tässä leffassa välttämättä olisikaan ollut tilaa.

Hyvä poika

Bonuspuolelta löytyvät ne perinteiset kommenttiraidat ja koosteet elokuvan tuotannosta.

Vallan kääntöpuoli on hyvä draama, joka on yksi vuoden 2011 parhaista elokuvista. Sitä ei kannata jättää hyllyyn lojumaan, joten politiikkavaihde silmään ja popparit kouraan!

KE

Mainos