Mainos

Paul (John Leguizamo) on elokuvateatterinhoitaja, joka puuhailee pimeässä teatterissa otsalampun kanssa. Luke (Hayden Christensen) puolestaan nukkuu kynttilänvalossa. Kaikki jotka ovat jonkun valon kantajia tai ovat valokeilassa jäävät henkiin, kun pimeys langettaa varjonsa Detroitin ylle. Ihmiset katoavat ja vain vaatteet jäävät jäljelle.

Luke lähtee aamun valjetessa etsimään elossaolevia kaduilta ja löytää illan koittaessa baarin, jossa vielä on valoa jäljellä. Baariin löytää muutama muukin ihminen, jotka koittavat yhdessä selviytyä pimeyden ansasta.

kadut
Kadut näyttävät karuilta ja tyhiltä, kun pimeys on napannut lihat ja luut.

Mainos

Vanishing on 7th Street on suuri pettymys. Hayden Christensenin ja John Leguizamon tähdittämältä elokuvalta voisi odottaa ihan hyvääkin viihdettä, mutta tällä kertaa mennään pahasti metsään. Herrat osaavat kyllä näytellä vakuuttavasti, mutta käsikirjoitus, musiikki ja ohjaus ontuu pahasti. Vanishing on 7th Street on yksinkertaisesti vain tylsä. Ja mitä kauhuun tulee… sitä ei ole.

ansassa

Jännitystä elokuva onnistuu pitämään yllä tasan alkupuoliskon, jolloin pimeyden mahtia esitellään. Visuaaliset tehosteet ovat kivan näyttäviä ja tunnelma toimii paikoitellen tosi hyvin. Alun jälkeen meininki lässähtää kuin seinään, ja huonosti nukkunut katsoja saattaa jopa uinahtaa kesken kauhun.

ajovalot
Auton valokeila on ainoa turvapaikka pimeyden yllättäessä. Mutta kuinka kauan auton akku kestää?

Blu-ray -versio pitää sisällään yksityiskohtaisen kuvan ja standardiksi muodostuneen häviöttömän DTS  HD Master Audio -ääniraidan. Bonusaineistoa levyllä ei kuitenkaan ole edes kommenttiraidan vertaa, joten leffan katsoneille ei tarjoilla edes pientä lohdutusta huonon leffan lisäksi.

Jos olet kauhuleffoihin totutteleva, on Vanishing on 7th Street hyvä tapa aloittaa, sillä se ei oikeasti ole pelottava. Jos taas kauhun veri virtaa jo syvällä suonissa, kannattaa seiskakatu katsoa varauksella.

KE

Mainos