Mainos
Spider-Manin arkkivihollinen ja antisankariksi tässä leffassa leimattu Venom sai vihdoin oman elokuvansa. 22. listattu ”Sata kaikkien aikojen suurinta sarjakuvarikollista” -listan hamon omalla elokuvalla oli valtavat paineet onnistua. Miten kävi?

Venom-hahmo itsessään on avaruudesta tullut symbioottiliero, joka sulautui epäonnistuuneeseen ja itsemurhahimoiseen toimittajaan Eddie Brockiin. Yhdessä he nimesivät itsensä Venomiksi ja päättivät kostaa Spider-Manille. Näin sarjakuvat Venomin ovat esitelleet. Elokuvassa Venom on kuitenkin enemmänkin hyvis ja superantisankari Deadpoolin tavoin.

Elokuvassa Eddie Brock (Tom Hardy) on edelleen epäonninen toimittaja, mutta ei suinkaan kostonhaluinen vaan ihan vain epäonninen. Kun Venom sulautuu Eddieen, alkaa ihmisen ja symbiootin välinen veljeily, samalla kun Venom ja Eddie joutuvat keksimään, miten kukistaa Venomin planeetalta tullut, vieläkin pahempi, voimakkaampi ja vihaisempi symbiootti, joka ottaa myös ihmisisännän tuekseen.

Mainos

Ei sellainen hahmo, jota sarjisfanit odottivat

Venomilla oli valtavat paineet onnistua. Fanit rakastavat hyvä pahiksia ja Venom on yksi rakastetuimmista, pelätyimmistä ja ennalta-arvaamattomammista. Kuinka brutaali hahmo saataisiin tuotua lapsiystävälliseen, Disneyn omistamaan Marvel-maailmaan?

Venomin tarina onkin kirjoitettu puoliksi uusiksi. Nyt Venom on jotain sankarin ja pahiksen väliltä. Spider-Manin osallistuminen leffasta puuttuu, jolloin sankarillisuuteen saatiin selkeä mahdollisuus. Veri ei roisku, vaikka jengiä niitetäänkin. Tämääkään ei haittaa, sillä elokuvassa kuolleet kuvaillaan sanoin varsin graafisesti – ja humoristiseksi.

Venom onkin leffana enemmän toimintakomedia kuin kauhua, jota Venomin ulkonäkö lupaa. Ja se on ihan ok. Venom on hyvää viihdettä. Venom on taattua Marvel-laatua toteutuksensa, käsikirjoituksensa ja näyttelijöidensä osalta. Uudelleenkatseluarvoakin riittää.

Blu-ray eksklusiivit

BD-kiekon aarrearkusta löytyy poistettuja kohtauksia ja pidennetty lopputekstien aikainen Easter egg -kohtaus, kolme lyhyttä making of -videota ja triviaa. Ei mitään kovin erikoista. Ekstrat ovat sisällöllisesti hieman pettymys, sillä juuri Venomin animaatiopuolesta olisi ollut paljon enemmänkin näytettävää ja ammennettavaa.

Kaikkinensa, Venom on hyvä Marvel-viihdyke, vaikka sitä onkin turhaan parhattu superfanipoikien toimesta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Venom
Edellinen artikkeliBioWaren ”Destiny”, Anthem saa lisäsisältönsä seuraavien kolmen kuukauden aikana
Seuraava artikkeliMiten Anthem toimii cooppina? Respawn testasi kolminpeliä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.