Mainos
Seittisankarin yksi vaarallisimmista vastustajista sai oman tummanpuhuvan leffansa. Tippuivatko tuotannossa ikärajan pudotuksen myötä myös Venomin kassit?

Elokuvan tarinassa Eddie Brock (Tom Hardy) on toimittaja joka on tottunut tekemään asiat omalla tyylillä ja paljastamaan pinnan alla kytevän saastan. Kun päätoimittaja passittaa Eddien tekemään kiltin jutun epäeettisiä ratkaisuja tehneen Life-säätiön omistajan Carlton Draken (Riz Ahmed) uuden avaruussukkulan laukaisusta, ei Eddie pysty olemaan sörkkimättä siloitettua pintaa. Vakoiltuaan salaa Life-säätiössä olevan kihlattunsa Annen (Michelle Willians) sähköposteja, saa Eddie pontta syytöksilleen. Drake ei ole mielissään syytöksistä ja lopputuloksena tottelemattomuudesta Eddie menettää kaiken. Pohjalle pudonnut Eddie saa vihiä yllättävästä lähteestä. Tunkeuduttuaan Life-säätiön labraan Eddie kohtaa jotain paljon järkyttävämpää kuin osasi odottaakaan. Brock joutuu pakenemaan labrasta sisällään loputon nälkä ja jotain tuntematonta.

Mainos

Aika on kypsä, täältä tulee Venom!

Marvelin Spider-Man-sarjakuvista tutun Venomin oma elokuva oli alunperin suunniteltu olemaan vuonna 2007 valmistuneen Spider-Man 3 -elokuvan suora spin-off-jatko. Sitten Spider-Man 3 osoittautuikin sysipaskaksi ja suunnitelmat romutettiin. Venomin piti myös pyllähtää Amazing Spider-Man -rebootin saagaan, mutta sitten toinen osa olikin sysipaska. Taas suunnitelmat menivät uusiksi. Vuosien kädenväännön jälkeen Marvelin ja Sonyn yhteishinkkauksella syntynyt Spider-Man: Homecoming, sekä menestyksekkäät K18-leffat, Deadpool ja Logan näyttivät vihreää valoa ajan kypsyydelle. Ding Ding! Täältä tulee Venom!

Ja sitten Marvelin ja Sonyn uuden yhteyshinkkauksen tuloksena ikärajaa leikattiin, leffa lyheni, ja lopputulos pläjähtää nyt teatteriin. Elokuvantekijät kertoivat Cronenbergin ja Carpenterin kauhuleffojen, sekä Haamujengin ja An American Werewolf in Londonin olevan kauhuhuumoripuolelta inspiraation lähteenä. Puitteet kuulostivat mehukkaalta, sekä vatvominen MCU vai ei-MCU -asiassa herätteli toivoa Tom Hollandin Hämis-cameosta leffassa.

Venom on sympaattinen symbiootti

Kauhuinspisten jälkeä saa kyllä melko tiheällä kammalla leffasta hakea, ellei sitten laske yökohtauksiksi sellaisina. Huumoria leffassa kyllä on, jopa ihan onnistunuttakin välillä. Itse symbiootti Venom on aika hauska tapaus ja pelaa hyvin yhteen Tom Hardyn Eddie Brockin kanssa. Aluksi vittumaiselta parasiitilta vaikuttava Venom kasvaa melko symppikseksi kaveriksi leffan kulkiessa eteenpäin. Harmi että Tom Hardyn Brock on suurimman osan ajasta joko pikkaisen kännissä tai kuumehöyryissä.

Juoni ei juuri yllätyksiä lataa ja trailerin katsoja tietää melko varnasti koko ajan mihin ollaan menossa. Se ei silti tarkoita, etteikö Venom olisi viihdyttävä. Rapsakkaa tempoa etenevä leffa tarjoaa vain vähän hengähdystaukoja, menoa ja meininkiä sen sijaan riittää alusta loppuun.

Musiikki istuu tummanpuhuvilla töräyksillään leffaan kuin nakutettu ja antaa katsojallekin semivoimaannuttavan kokemuksen. Voin kuvitella jengin kuuntelevan elokuvan teemaa kuulokkeista samalla, kun kävelevät asiaskaspalveluun tekemään reklamaatiota juustonaksujen vääränlaisesta koostumuksesta. Venomin kanssa viihtyy, koska Venom on ihan kiva.

Venom ei ole mikään huippuleffa, eikä varmastikaan ikimuistoinen, mutta silti varsin oivaa viihdettä. Ikärajan myötä on häivytetty goret ja veret, mutta kyllä Venom silti napsii jengin päitä irti ja pahilaisia lakoaa ihan huolella. Jos Venom olisi saanut olla K-18 tai K-16, olisi tämä mitä luultavammin huippupläjäys, joka kestäisi useamman katselun hurmehinen ilme kasvoilla. Tälläisenään Venom on ihan jees, ja lievistä CGI-kökköyksistä huolimatta leffateatterikamaa. Sormet ristiin lupailtua director’s cutia varten.

…ja kuten aina Marvel-leffojen tapauksessa, myös tälläkin kertaa kannattaa jäädä saliin istumaan lopputekstien ajaksi. Luvassa on innostava ylläri.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Venom
Edellinen artikkeliPS Storessa isoja alennuksia isoista AAA-peleistä
Seuraava artikkeliHups! Sony paljasti vahingossa marraskuun ilmaiset PS Plus -pelit ennakkoon
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
venom-arvosteluVenom ei ole mikään huippuleffa, eikä varmastikaan ikimuistoinen, mutta silti varsin oivaa viihdettä. Ikärajan myötä on häivytetty goret ja veret, mutta kyllä Venom silti napsii jengin päitä irti ja pahilaisia lakoaa ihan huolella. Jos Venom olisi saanut olla K-18 tai K-16, olisi tämä mitä luultavammin huippupläjäys, joka kestäisi useamman katselun hurmehinen ilme kasvoilla. Tälläisenään Venom on ihan jees, ja lievistä CGI-kökköyksistä huolimatta leffateatterikamaa. Sormet ristiin lupailtua director's cutia varten.