Mainos

Joe Hallenbeck (Bruce Willis) on Los Angelesissa asusteleva yksityisetsivä, jonka vaimo jää kiinni pettämisestä Joen parhaan kaverin kanssa. Ystävysten tappelun yhteydessä Joen paras kaveri kuitenkin tapetaan ja tästäkös Joe suuttuu.

Tapaturmasta seuraa alkoholiannostelu lähistrippibaarissa, jossa Joen asiakas strippari Cory (Halle Berry) aikoo maksaa vanhat velkansa. Coryn mustasukkainen poikaystävä Jimmy (Damon Wayans) tulee toki kähyämään sekaan. Pikkuriidan seurauksena Cory ja Jimmy lähtevät kohti kotia. Kotimatkalla Cory kuitenkin tapetaan, jolloin myös Jimmyllä on mieli maassa.

Joe ja Jimmy päättävät yhdessä kostaa pahiksille, jotka tappoivat heille tärkeät ihmiset ja johtolangat näyttävät viittaavan vahvasti laittomaan jalkapallovedonlyöntiin ja varsinaisen sitkeäsukkaisiin pahiksiin.

Mainos

Pettäjälle käy aina köpelösti

Kun yhdistetään Tappavan aseen käsikirjoittajan Shane Blackin teksti ja Top Gunin ohjaajan Tony Scottin taiteellinen näkemys, saadaan lopputulokseksi vauhdikas ysäritoimintasekoilu runsaan huumorin siivittämänä.

Yhtälö on erittäin toimiva, sillä juoni etenee rytmikkäästi ja tätä ryydittää näyttävä kalusteiden tuhoaminen. Bruce Willis on roolissaan juuri omiaan, ja mieleen tuleekin väistämättä Die Hard quadrologia. Huumorin ulosanti on sujuvaa ja mies on toimintakohtauksissa uskottava rontti. Damon Wayans näyttää hieman babyfacelta, mutta hänen roolinsa onkin hieman pehmompi. Vauvamaisuus syö kuitenkin hieman pelinrakentaja-jalkapalloilijan uskottavuutta ja itse olisinkin rooliin valinnut vaikka Carl Weathersin.

Viimeinen partiopoika ja entinen pelinrakentaja.

Sinilevyn uudelleenjulkaisu on onnistunut paketti. Mikäli leffaa ei jo etukäteen omista DVD-versiona, on The Last Boy Scout hyvä ostos teräväpiirtolevynä. Kuvanlaatu on uskomattoman hyvä ollakseen 90 luvun kalustolla tuotettu. Ääni on hieman nuhjuinen, mutta miksattu onnistuneesti 5.1 -tasoiseksi. Bonuksista löytyy sitä perinteistä trailers n’ shit -kamaa, ilman sen suurempia hienouksia.

KE

Mainos