Mainos

Ilkeä henki Pitch uhkaa valloittaa maailman ja tuhota lasten uskon yliluonnollisiin suojeleviin olentoihin. Pääsiäispupu, Pohjola (Joulupukki), Hammaskeiju ja Nukkumatti lähtevät taistoon pelkoa lietsovaa Pitchiä vastaan. Mukaan haetaan myös Pakkasukko, joka ei vielä ole löytänyt paikkaansa lasten sydämissä. Taistelu olemassaolosta käy kiivaana ja hetken jo näyttää siltä, että pelko ja pimeys syövät maapallon suihinsa. Onneksi lapsenusko on vahva.

 

Pakkasukko

Mainos

 

Elokuvan tarina on hauska ja kekseliäs. Mukaan on tuotu tärkeimmät satuhahmot, jotka lapset ympäri maailman tunnistavat. Pohjola on yhtä kuin venäläissävytteinen joulupukki, jonka pajassa ahertavat tutut tontut. Joulupukin hahmo on muutenkin mainio. Isolla korstolla on käsissään tuhma ja kiltti –tatuoinnit. Lisäksi hän kantaa mukanaan kahta sapelia. Tontut ovat elokuvan höpöhahmoja, jotka touhuavat taustalla aina jotain huvittavaa.

 

Kelkka

 

Pääsiäispupu näyttää enemmän kengurulta bumerangiensa kanssa, mutta tekee katsojille hyvin selväksi olevansa pupu. Elokuva vie katsojat syvemmälle taruhahmojen maailmaan ja kertoo esimerkiksi hammaskeijun syyt hakea hampaita lasten tyynyjen alta. Mörkönä toimiva Pitch on pelottava ilmestys, joskin nimen ääntäminen elokuvassa saa välillä hymyn katsojan huulille.

 

Karttapallo

 

Elokuvan Blu-ray + DVD -combo pitää sisällään sekä teräväpiirtoisen version leffasta, sekä DVD:n jonka voi varastoida vaikka läppärilaukkuun kesän mökkireissuja varten. BD:n lisämateriaaleista löytyy mielenkiintoisia kurkkauksia kulissien taakse ja elokuvan tarinaan.

 

Susanna Saarela

Mainos