Mainos

Viikingit aloittivat seikkailunsa kolmisen vuotta sitten ja kausi kaudelta meininki on tasaisesti hurjistunut sarjan suosion kasvaessa. Kolmas kausi onkin tähän asti ilmestyneistä selkeästi kunnianhimoisin. Blu-raylla loppuvuodesta ilmestynyt kolmas tuotantokausi pitää sisällään myös kiinnostavia ekstroja varsinaisten jaksojen lisäksi.

Siinä missä toisen tuotantokauden myötä viikinkijohtaja Ragnar Lothbrok vahvisti asemaansa Wessexissä Brittien saarella, alkaa kolmas kausi lähes suoraan edellisen kauden tapahtumista. Ragnaria työllistävät niin kotikylänsä asiat kuin uudet liittolaiset omine ongelmineen. Ragnar, Lagertha ja Floki suhtautuvat jokainen tahollaan eri tavoin Wessexiin ja tämä luo paitsi erilaisia jännitteitä, myös kiinostavia tilanteita viikinkien näennäisen rauhanomaisille tavoitteille.

Ragnarin luomat diplomatiasuhteet ja seikkailunnälkä vievät yhteen suuntaan, kun taas Floki suhtautuu nuivemmin sopimuksiin kristittyjen kanssa. Lagerthan kunnianhimo puolestaan vie vahvan naisen tarinaa aivan uusiin ulottuvuuksiin ja valta-asemia horjutetaan useammalla eri rintamalla. Kolmas kausi onkin kiinnostava sekoitus suoraviivaisempaa seikkailua, näyttäviä taisteluita kuin myös aiempaa poliittisempaa valtapeliä.

Mainos

Vaikka viikinkien miekkaa ja mättöä -perusvire ei ole juuri alkuasetelmista muuttunut, tekevät kolmannen kauden tapahtumat sarjasta entistä kiinnostavamman. Tätä on ehkä tarvittukin, sillä sarjaa uhkaa aika ajoin vaivata hienoinen hidastempoisuus ja paikallaan polkeminen. Etenkin kauden loppupuolelle mentäessä on luvassa kiehtovia käänteitä ja monenlaisia yllätyksiä, jotka saavat katsojan odottamaan tänä vuonna alkavaa neljättä kautta herkeämättömänä.

Ilahduttavasti Blu-ray-julkaisulle on pakattu aimo annos kiinnostavia ekstroja, josita löytyy kaikenlaista kiinnostavaa viikingeistä kiinnostuneille ja etenkin sarjan faneille. Taustoitusta löytyy niin sarjan kolmannen kauden tapahtumien luomisesta kuin viikinkien jumaltarustoista ja historiankirjoissa mainitun Ragnarin toimistakin.

Athelstanin muistelmat toisaalta valottavat taustaa aiemmiltakin kausilta, jonka lisäksi mukana on parille jaksolle kommenttiraitaa sekä muutamia poistettuja kohtauksia. Lisäksi kaikki ekstrat on suomeksi tekstitetty, josta iso plussa.

Mainos