Mainos

Amerikkalaisen jalkapallon eli jefun glamourintäyteiseen maailmaan keskittyvä Ballers esitteli ensimmäisellä kaudella komediallisen draaman. Sarja kannatteli itseään paitsi huumorin, myös rooliinsa erinomaisesti sopivan Dwayne Johnsonin leveillä hartioilla.

HBO:n sinänsä mainio sarja on toisella kaudellaan ehkä hippasen esikoistaan tylsempi, joskin tästä huolimatta varsin viihdyttävää katsottavaa.

Miami, vaan ei vice

Toinen tuotantokausi jatkaa jokseenkin suoraan siitä, mihin ensimmäinen jäi. Samat urheilijat ja sivuhahmot jatkavat sujuvasti Dwayne Johnsonin roolihahmon vanavedessä, mutta myös uusia kasvoja nähdään. Myös painotus on hieman erilainen, sillä nyt esille nousevat myös Spencerin (Johnson) omat rahalliset ongelmat ja kysymyksiä herättävä historia.

Mainos

Liekö uutuudenviehätyksen puute vai yksinkertaisesti hieman tylsempi tarina, mutta aivan ensimmäisen kauden lailla Ballers ei koukkuaan lihaan upota. Glamouria on toki mukava katsella ja kyseisen urheilulajin ystävänä Ballersin teema on kiinnostava, mutta se ei vielä aivan riitä.

Suomalaisittain eksotiikkaa voi olla liiaksikin, sillä sarja nojaa reilulla kädellä afronamerikkalaisen jenkkifutaajan elämään. Jos Miamin oma eksotiikka ei vetoköydestä käy, voi vieras ympäristö olla osalle katsojista turhankin haastava katselukokemus.

Todettakoon, että henkilökohtaisesti amerikkalaista jalkapalloa seuraavana saan varmasti enemmän kiksejä Ballersin tarjonnasta kuin lajia seuraamaton.

Kevyttä draamaa

Ballersin katsomisen helpoksi tekevät alle puolituntiset jaksot sekä verrattain kevyet draamankaaret. Toisin kuin monet muut työdraamat, Ballers ei kulje syvillä vesillä eikä tarjoa suuria tragedioita tai pahan mielen hetkiä. Tässä mielessä sarja komediallisuus onkin vain hyvä piirre.

Vaikka ihmissuhteita kevyesti sivutaankin, ne ovat niin ohikiitäviä hetkiä, ettei niistä ole sen syvemmäksi tunnekokemukseksi. Vastaavasti kunnollista cliffhangeria ei kauden päätteeksi luvata. Vaikka yritystä onkin, tuntuvat käsikirjoittajat päästäneen tekeleensä näpeistän ulos hieman turhankin varovaisesti.

Siitä huolimatta, että Ballersista puuttuu tiukka juonellinen koukku ja Entouragen kaltaiset herkulliset dialogipätkät, sarjan on viihdyttävää katsottavaa lyhyiden jaksojensa ja kepeän fiiliksensä ansiosta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ballers - toinen tuotantokausi
Edellinen artikkeliViikon 39 uudet VR-julkaisut
Seuraava artikkeliEnsi vuonna ilmestyvä Pirates of the Caribbean sai ensimmäisen teaserinsa
Televisiosarjoihin ja äärimetallimusiikkiin keskittynyt harrastelija-arvostelija, joka kirjoittamisen vastapainoksi harrastaa itsepuolustuslajeja ja voimailua. Siinä sivussa menevät video- ja roolipelit sekä satunnaisemmin kortti-, lauta- ja miniatyyripelit.
vod-arvostelu-ballers-2-tuotantokausiViihdyttävä ja kevyt draamakomedia jenkkifutiksen maailmasta.